Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τράπεζες

Alpha Bank: Στηρίζει την Αστυπάλαια να γίνει το πρώτο έξυπνο και βιώσιμο νησί της Μεσογείου

 

Την ουσιαστική στήριξή της να καταστεί η Αστυπάλαια νησί-πρότυπο στον τομέα της βιωσιμότητας στη Μεσόγειο παρέχει η Alpha Bank.

Mε την εκπαιδευτική πρωτοβουλία “Κυκλική οικονομία στην πράξη” που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών του νησιού, αλλά και ως Μεγάλη Χορηγός του “AstyBus”, της νέας «πράσινης» και on-demand υπηρεσίας ηλεκτρικών αστικών συγκοινωνιών στο νησί, η Αlpha Bank επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη δέσμευσή της για τη συνεχή αύξηση του θετικού της αποτυπώματος στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Το τρίπτυχο δράσεων βιωσιμότητας και πράσινης ανάπτυξης της Alpha Bank στην Αστυπάλαια

Το πρότυπο πρόγραμμα «Κυκλική οικονομία στην πράξη», που δημιούργησε η Alpha Bank με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo (Science Communication) περιλαμβάνει κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων (workshops) στα σχολεία της Αστυπάλαιας.

Τα workshops απευθύνθηκαν αρχικά στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και θα συνεχιστούν με τη νέα σχολική χρονιά, λαμβάνοντας χαρακτήρα ευρύτερου εκπαιδευτικού προγράμματος για την επιμόρφωση καθηγητών και μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Στον πρώτο κύκλο εργαστηρίων, το περιεχόμενο επικεντρώθηκε στο ζήτημα της διαθεσιμότητας και των εναλλακτικών λύσεων για τη διασφάλισή των φυσικών πόρων καθώς και στη χρήση της τεχνολογίας για την αποτελεσματικότερη αξιοποίησή τους.

“AstyBus” με τη στήριξη της Αlpha Bank

Η Alpha Bank είναι η Μεγάλη Χορηγός του “AstyBus”, μίας καινούργιας οn-demand υπηρεσίας που θα λειτουργεί στην Αστυπάλαια, με τη χρήση ηλεκτρικών van, η οποία θα προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία στις μετακινήσεις των κατοίκων και των τουριστών, καθώς το δρομολόγιο του θα διαμορφώνεται με βάση τις ανάγκες των επιβατών, σε προνομιακές τιμές. Το “AstyBus” υλοποιείται από την Πολιτεία σε συνεργασία με τον όμιλο Volkswagen.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο νησί, ο CEO της Alpha Bank επισκέφθηκε το κέντρο διαχείρισης και φόρτισης ASTYBUS Hub, στο οποίο ξεναγήθηκε από υπευθύνους της Volkswagen, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Volskwagen Group Dr. Herbert Diess.

Η Alpha Bank, μόνη Τράπεζα στην Αστυπάλαια – Στηρίζει τη χρηματοδότηση της ηλεκτροκίνησης στο νησί

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Alpha Bank συμμετέχει και στην κρατική δράση e-astypalea, με το καταναλωτικό δάνειο «Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση», που αποτελεί την ιδανική λύση χρηματοδότησης για την αγορά οικολογικού μέσου μεταφοράς με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους της Αστυπάλαιας.

Κατά την επίσκεψή του στην Αστυπάλαια, ο κ. Ψάλτης συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Λιανικής Τραπεζικής της Alpha Bank κ. Ισίδωρο Πάσσα επισκέφθηκε το Κατάστημα της Τράπεζας, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα στο νησί.

Τα Στελέχη της Διοίκησης συνομίλησαν με τον Διευθυντή και το Προσωπικό του Καταστήματος, με τις συζητήσεις τους να επικεντρώνονται στη στήριξη που παρέχει η Alpha Bank στην τοπική οικονομία και την κοινωνία, τόσο μέσω και των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί όσο και με την πλήρη αξιοποίηση των νέων εργαλείων τραπεζικής, με στόχο την παροχή προσωποποιημένων υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τους πελάτες.

Διαβάστε περισσότερα

Η SKY express σύμμαχος στην «πράσινη» μετάβαση της Αστυπάλαιας

Sunlight Group: Υπερδιπλασιάζει την παραγωγή ανακύκλωσης μολύβδου – Έρχονται επενδύσεις 9 εκατ. ευρώ

Έλληνες και κλιματική αλλαγή: Μεγάλη έρευνα της Focus Bari – Αίτια, Υπεύθυνοι, Επιπτώσεις στην Υγεία, Διαθέσεις και Μέτρα Προστασίας

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...