Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οργανισμοί

+ΠΡΑΞΗ: Οι Έλληνες Πρόσκοποι δίνουν λύσεις στις τοπικές κοινότητες – Ενεργή κοινωνική δράση από τα Προσκοπικά Δίκτυα

 

Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, τα οποία επέβαλε η πανδημία, δεν στάθηκαν εμπόδιο για τους Έλληνες Προσκόπους και συγκεκριμένα στα μέλη των Προσκοπικών Δικτύων, του μεγαλύτερου ηλικιακά τμήματος της Προσκοπικής Κίνησης, ώστε να σταθούν δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες, ενεργοποιώντας για ακόμα μία χρονιά δράσεις με την ονομασία +ΠΡΑΞΗ.

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, από το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τη Χίο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τη Λάρισα, το Χαϊδάρι, το Άργος, την Κέρκυρα και την Αθήνα διοργανώθηκαν συμπράξεις που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Με πρωτοβουλία των Μελών των Προσκοπικών Δικτύων συγκεντρώθηκαν είδη διατροφής, υγιεινής, καθαριότητας κι ένδυσης, καθώς και παιδικά παιχνίδια και κουβέρτες, τα οποία διανεμήθηκαν σε δομές κοινωνικής πρόνοιας και υγείας.

Παρασκευάσθηκαν και διανεμήθηκαν μερίδες φαγητού και γλυκίσματα. Διοργανώθηκαν εθελοντικές αιμοδοσίες και συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός φιάλων αίματος σε μια περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα οι δράσεις αυτές προσφέρουν ένα ευρύ πεδίο δεξιοτήτων στα Μέλη που συμμετέχουν, καθώς καλούνται να ανακαλύψουν το πρόβλημα που θα ασχοληθούν και να οργανώσουν τη δράση. Αναπτύσσουν, μεταξύ άλλων, σχέσεις συνεργασίας με άτομα διαφόρων κοινωνικών ομάδων, ηλικιών ή διαφορετικού πολιτισμού. Με αυτό τον τρόπο αποκτούν δεξιότητες χρήσιμες και για τον επαγγελματικό στίβο: δημιουργική σκέψη, ικανότητα λήψης αποφάσεων, ενσυναίσθηση και πολλά άλλα.

Σημειώνεται ότι τα Μέλη των Προσκοπικών Δικτύων μέσα από τις δράσεις που προγραμματίζουν και οργανώνουν κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, προσπαθούν να καλύψουν ανάγκες και να δώσουν λύσεις σε θέματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες καθώς και να διαχειριστούν με ωφέλιμο και θετικό τρόπο προβλήματα και αντιξοότητες.

Φέτος τα Μέλη των Προσκοπικών Δικτύων είχαν τη χαρά να μοιραστούν την «καλή τους πράξη» με συνεργάτες όπως: Εθελοντική Ομάδα Ηρακλείου «Κανένας χωρίς φαγητό», Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Μιχαληνός», «Έρασμος» Βέροιας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Βέροιας, Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων, Δομή παροχής συσσιτίου Ρεθύμνης, ΚΛΙΜΑΚΑ, «Δεσμοί Αίματος Αργολίδας», Σύλλογος Αιμοδοτών Χανίων, «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κοινωνικό παντοπωλείο Λάρισας, Άρσις.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Η «μάχη» των ψηφιακών νομάδων – Σε έσοδα 1,6 δισ. ευρώ προσβλέπει το Υπουργείο Τουρισμού

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Το deal με την Ocean Winds για ανάπτυξη θαλάσσιων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα

Τεχνολογία 5G: Υγεία και κοινωνική μέριμνα οι τομείς που θα επωφεληθούν περισσότερο – Τι δείχνει μελέτη της Pwc

Διαβάστε επίσης...

gov4SDGs

Περισσότεροι από 600 κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων παρέλαβαν τους μικρούς οικιακούς καφέ κάδους και ενημερώθηκαν αναλυτικά για την οικιακή συλλογή βιοαποβλήτων. Η παράδοση έγινε...