Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οργανισμοί

Αθήνα 9.84: Ραδιομαραθώνιος αλληλεγγύης και ενισχύει το ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων

 

Ραδιομαραθώνιο Αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου ο «Αθήνα 9.84».

Με το ποσό των χρημάτων που θα μαζέψει ο ραδιοσταθμός, θα αγοραστούν προϊόντα και αγαθά για την ενίσχυση των αναγκών των δομών του Κέντρου.

Η εικόνα και ο ήχος όλων των live συνεντεύξεων θα μεταδίδεται σε real time στο site του σταθμού της πόλης www.athina984.gr!

«Φέτος τα Χριστούγεννα γνωρίζουμε ότι κρατάμε αποστάσεις. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που έχουν πραγματικά την ανάγκη της δικής μας παρουσίας! Γι’ αυτό ο σταθμός της πόλης ο Αθήνα 9.84 αποφάσισε φέτος, να διεξάγει ραδιομαραθώνιο αλληλεγγύης με άδεια που του χορήγησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την υποστήριξη του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, που αποτελεί την ναυαρχίδα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Για πρώτη φορά στα ερτζιανά θα συνδυαστεί ήχος και εικόνα με την βοήθεια της τεχνολογίας μέσω της πλατφόρμας zoom και θα εκπέμπουμε όλες τις ώρες live από την ιστοσελίδα μας» σχολιάζει στο Business4sdgs.gr η πρόεδρος του «Αθήνα 9.84», Νίκη Αραμπατζή.

Νίκη Αραμπατζή, Πρόεδρος Ραδιοφωνικού Σταθμού «Αθήνα 9.84»

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, από τις 6 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, ο «Αθήνα 9.84» αλλάζει όλο του το πρόγραμμα! Παρόντες, σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία του σταθμού της πόλης, θα είναι πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητές, συλλογικότητες, εθελοντές που πρωταγωνιστούν σε δράσεις αλληλεγγύης αλλά και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων.

Πώς μπορεί να συμμετάσχετε

Από το πρωί της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου τα μεσάνυχτα, θα μπορεί το κοινό να στέλνει sms συμμετέχοντας στην προσπάθεια του σταθμού, γράφοντας 984 και το στέλνετε στο 54534 (Κόστος 1,49 ευρώ με ΦΠΑ πλέον τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, βάσει λογαριασμού).

Παράλληλα, για τις ίδιες μέρες, υπάρχει δυνατότητα κατάθεσης χρηματικού ποσού στην Τράπεζα Πειραιώς στον αριθμό λογαριασμού: GR97 0172 049000 – 5049101698022

Rapid Test στους χώρους του Σταθμού

Για την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, όσο και προσκεκλημένων, από τις 6 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, θα διεξάγονται Rapid Test στις εγκαταστάσεις του σταθμού της πόλης με την ευγενική προσφορά των Πολυιατρείων «Medicity» σε Ψυχικό και Βριλήσσια.

Ταυτόχρονα, ανά μια ώρα θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός όλων των εσωτερικών χώρων και στούντιο του σταθμού από τα εξειδικευμένα συνεργεία καθαρισμού της Εταιρίας «Neon Services».

Το ΚΥΑΔΑ

Οι δομές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης υποστηρίζουν κάθε μήνα περίπου 26.000 συμπολίτες μας, ενώ σκοπός του είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και βιώνουν αποκλεισμό και κοινωνική απομόνωση.

Στις αρμοδιότητες του ΚΥΑΔΑ συμπεριλαμβάνονται:

  • Η έμπρακτη υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων της πόλης μέσω της παροχής σίτισης, στέγασης, ρουχισμού, υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής φροντίδας κ.λπ.
  • Η διεξαγωγή ερευνών και μελετών και η αξιοποίηση των συμπερασμάτων τους.
  • Η ανάπτυξη νέων δομών, έτσι ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης.

Μεταξύ άλλων, το ΚΥΑΔΑ:

  • Λειτουργεί Κέντρο Σίτισης για τη δωρεάν διανομή φαγητού.
  • Διαθέτει ξενώνες για τη στέγαση απόρων και αστέγων.
  • Διαθέτει Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Πλυντήριο, τον Κόμβο, όπου πραγματοποιείται η διανομή πακέτων βασικών τροφίμων, αλλά και την «Αθηναϊκή Αγορά» (δωρεάν παροχή ενδυμάτων, υποδημάτων).

Διαβάστε επίσης...

Επιχειρήσεις

Τα βασικά μεγέθη που η SKY express σημείωσε κατά το 2022 ακολουθώντας μία επιτυχημένη πορεία που δημιουργεί αξία και για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών,...

Επιχειρήσεις

H P&G, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της παρουσίας του στη χώρα μας, εγκαινιάζει μια νέα εποχή στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και...

Επιχειρήσεις

Η LEROY MERLIN συνεχίζει να στέκεται σταθερά δίπλα στην ελληνική κοινωνία και να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της #giakalo. Η εταιρεία, πιστή στο όραμα και...