Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

Vodafone: Ενεργοποιεί το Giga Network 5G και δίνει άλλη διάσταση στον ψηφιακό μετασχηματισμό

 

Μέσα από μία ανθρώπινη ιστορία, αυτή του Χρήστου Σανδαλάκη, ενός ποδηλάτη, παγκόσμιο πρωταθλητή tandem, με 99% απώλεια όρασης, ο οποίος κατάφερε, για πρώτη φορά να κάνει ποδήλατο μόνος του, χάρη στις δυνατότητες του δικτύου 5G της Vodafone, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών ενεργοποιεί το Giga Network 5G και δίνει άλλη διάσταση στην τεχνολογία και πως αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί δίνοντας θετικό πρόσημο στη διαβίωση του ανθρώπου, ενώ παράλληλα προσθέτει αξία για το πως οι επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης με κάθε τους ενέργεια.

Με την άμεση απόκριση και τη σχεδόν μηδενική καθυστέρηση στη μετάδοση δεδομένων που εξασφαλίζει το Vodafone Giga Network 5G, ένα κινητό που είχε προσαρμοσμένο στο κράνος του ο Χρήστος μετέδιδε εικόνα σε πραγματικό χρόνο και επέτρεψε την επικοινωνία μέσω video με τον Σωτήρη, συναθλητή και οδηγό του.

Έτσι, ο Σωτήρης, που μέχρι πρότινος επέβαινε στο ίδιο ποδήλατο με τον Χρήστο, βρισκόταν μέσα σε ένα βαν σε άλλο σημείο και μπόρεσε να τον καθοδηγήσει από απόσταση, μέσω της σύνδεσης στο Vodafone Giga Network 5G, ώστε να ολοκληρώσει την πορεία του μόνος του.

«Ήταν απερίγραπτη η αίσθηση όταν έφτασα στον τερματισμό μόνος μου! Συνειδητοποίησα πως αυτό που πέρασα δεν ήταν μόνο ο τερματισμός, αλλά η αρχή ενός αύριο γεμάτο νέες δυνατότητες» δήλωσε ο αθλητής Χρήστος Σανδαλάκης, μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής.

Ενεργοποίηση του Vodafone Giga Network 5G

H Vodafone ενεργοποίησε το Vodafone Giga Network 5G, το νέο υπερσύγχρονο δίκτυο που απελευθερώνει νέες δυνατότητες για όλους και δίνει πνοή σε καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τις πόλεις μας, να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες υγείας και να δώσουν άλλη διάσταση στην εκπαίδευση. Το δίκτυο λειτουργεί ήδη σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η νέα γενιά τεχνολογίας 5G, θέτει νέες βάσεις για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την επιτάχυνση της οικονομίας και τη μεταμόρφωση της Ελλάδας σε μια ψηφιακή κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Στόχος του ομίλου είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχει επιτευχθεί πληθυσμιακή κάλυψη της τάξης του 40%. Η κάλυψη του 40% αφορά τις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Χανιά, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Κατερίνη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Λαμία, Καλαμάτα, Ρόδος.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται από την εταιρεία, μέσα από τον παράλληλο εκμοντερνισμό του δικτύου 4G και οι πελάτες 4G της Vodafone θα επωφεληθούν από βελτιωμένη εμπειρία διασύνδεσης και μεγαλύτερες ταχύτητες – έως και 50% – από την πρώτη μέρα. Σημειωτέων ότι η Vodafone διαθέτει ήδη τις πρώτες συσκευές 5G, ενώ εντός διμήνου οι διαθέσιμες συσκευές θα είναι περισσότερες από είκοσι.

«Το ταξίδι του 5G ξεκίνησε και είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας εφαρμογές από το αύριο, που θα αλλάξουν τη ζωή τους. Οι επενδύσεις που υλοποιούμε σε δίκτυα και τεχνολογίες μας, θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιταχύνει την πορεία της προς το ψηφιακό αύριο. Η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία του 5G και η σταδιακή ψηφιοποίηση της ελληνικής κοινωνίας θα απελευθερώνει όλο και περισσότερες δυνατότητες σε ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Οι άνθρωποι της Vodafone νοιώθουμε βαθιά συγκινημένοι που ήδη από την αρχή αυτής της διαδρομής καταφέραμε να αποδείξουμε πως η νέα αυτή τεχνολογία δίνει νέα πνοή στις δυνατότητες και ευκαιρίες για όλους, ακόμη και για άτομα με αντικειμενικά εμπόδια στη ζωή τους» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης.

* Δεξιά από τη φωτογραφία (από υπολογιστή) ή στο κάτω μέρος (από κινητό), οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης οι οποίοι επιτυγχάνονται από τις ενέργειες

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Η στρατηγική των «πράσινων» επενδύσεων και το στοίχημα της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Οι δέκα κορυφαίες προκλήσεις για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών

Skroutz: Συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία με σχέδιο πρόσληψης 200 εργαζομένων

Διαβάστε επίσης...

gov4SDGs

Περισσότεροι από 600 κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων παρέλαβαν τους μικρούς οικιακούς καφέ κάδους και ενημερώθηκαν αναλυτικά για την οικιακή συλλογή βιοαποβλήτων. Η παράδοση έγινε...