Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

Unilever: #WeAreRenti με επενδύσεις σε καινοτόμα προϊόντα – Η στρατηγική της εταιρείας στη βιώσιμη ανάπτυξη

 

Η έρευνα και η ανάπτυξη νέων συστατικών, νέων προϊόντων αλλά και νέων διαδικασιών, οι οποίες θα ενισχύουν τη στρατηγική της εταιρείας για ένα βιώσιμο μέλλον, αποτελούν κεντρικό πυλώνα λειτουργίας της Unilever.

Η εταιρεία, έχοντας καθορίσει μέτρα και δεσμεύσεις, αναλαμβάνει δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέσω καινοτόμων προϊόντων, ενώ μεταξύ άλλων έχει δεσμευτεί σε μηδενικές εκπομπές από όλα μας τα προϊόντα έως το 2039, προς αυτή την κατεύθυνσης κινούνται και οι επενδύσεις της.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Andrew Kennedy Γενικός Διευθυντής Unilever Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Κώστας Σκρέκας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

#WeAreRenti για ένα καλύτερο αύριο

Στο πλαίσιο αυτό, η Unilever και το Skip, την Τρίτη, παρουσίασαν μια σημαντική πρωτοβουλία για το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, το γνωστό υγρό απορρυπαντικό Skip στα λευκά μπουκάλια που παράγεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο του Ρέντη, κυκλοφορεί σε νέα συσκευασία η οποία:

  • περιέχει ανακυκλωμένο πλαστικό
  • είναι 100% ανακυκλώσιμη

Επιπλέον, η σύνθεσή του υγρού απορρυπαντικού έχει νέα σύνθεση με 100% φυσικής προέλευσης ένζυμα, που καθαρίζουν τους λεκέδες αποτελεσματικά.

Aπό αριστερά προς τα δεξιά: Γιώργος Μαυραγάνης Supply Chain Director, Πέτρος Γεωργάς Διευθυντής εργοστασίου , Andrew Kennedy Γενικός Διευθυντής Unilever Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Κώστας Σκρέκας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού στη νέα συσκευασία Skip ισοδυναμεί με την εξοικονόμηση 146 τόνων πλαστικού ετησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 58 εκατομμύρια τουβλάκια παιδικών κατασκευών τα οποία αν τοποθετηθούν το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτουν την απόσταση Αθήνα-Βενετία!

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας επισκέφτηκε το εργοστάσιο του Α. Ι. Ρέντη όπου παράγεται το υγρό απορρυπαντικό Skip.

Είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στη γραμμή παραγωγής και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό ότι ο πολυεθνικός όμιλος ΕΛΑΪΣ-Unilever επενδύει στη χώρα μας, επενδύει σε ανθρώπινο δυναμικό, μεταφέρει την παραγωγή προϊόντων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα και ενσωματώνει όλες τις αρχές της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα ζήτημα που μας απειλεί πλέον φανερά και για το οποίο η κυβέρνησή μας έχει αναλάβει αποφασιστικές πρωτοβουλίες. Καινοτόμες και πράσινες πρακτικές, για τη δημιουργία προϊόντων με το χαμηλότερο δυνατό ενεργειακό, κλιματικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συμβάλλουν σημαντικά στον στόχο μας, για την επίτευξη του οποίου χρειάζεται η συνεργασία όλων μας – Πολιτείας, επιχειρηματικότητας και βεβαίως της κοινωνίας των πολιτών. Για να καταφέρουμε μαζί να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε εμείς και ένα μέλλον βιώσιμο».

Κατά την παρουσίαση της νέας προϊοντικής ταυτότητας, ο Andrew Kennedy, Γενικός Διευθυντής Unilever Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναφέρθηκε σε μερικές από τις πιο σημαντικές δεσμεύσεις και μέτρα που έχει λάβει η εταιρία για την Κλιματική Αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο:

«Η Unilever έχει δεσμευτεί από το 2019, ως πρωτοπόρος, ώστε όλες οι πλαστικές συσκευασίες μας να είναι επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες έως το 2025 και παρασκευασμένες από τουλάχιστον 25% ανακυκλωμένο πλαστικό. Το πλαστικό είναι ένα πολύτιμο υλικό όταν χρησιμοποιείται υπεύθυνα και έχει τη θέση του, η οποία δεν είναι στους δρόμους, τα ποτάμια ή τις θάλασσές μας. Γι’ αυτό η προσέγγισή μας για το πλαστικό είναι εναρμονισμένη με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Μειώνουμε την ποσότητα πλαστικού που χρησιμοποιούμε και στη συνέχεια, φροντίζουμε το πλαστικό που χρησιμοποιούμε να προέρχεται από ανακυκλωμένες πηγές, προσπαθώντας έτσι να κλείσουμε τον κύκλο του πλαστικού.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Σάρα Σιαμπλή Παρουσιάστρια, Κατερίνα Αλιφραγκή Marketing Manager Laundry, Γιώργος Καρατζάς Director Home Care

Στην ΕΛΑΪΣ-Unilever είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην δέσμευση για το περιβάλλον και το πλαστικό μέσα από το Skip, το οποίο βρίσκεται στα ελληνικά νοικοκυριά για περισσότερα από 50 χρόνια, συμβάλλοντας έτσι σε ένα βιώσιμο μέλλον».

Τo Skip, εκτός από τον πυλώνα «Περιβάλλον», δρα υπεύθυνα και έμπρακτα και στον τομέα «Κοινωνία» μέσα από το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip, ένα θεσμό που χρόνια τώρα προσφέρει πλύσεις αγάπης και πρόσβαση στο καθαρό ρούχο σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Σημειώνεται ότι στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το Skip και η Unilever, με τίτλο «Για ένα καλύτερο αύριο #WeAreRenti», ως ομιλητές συμμετείχαν οι Μιχάλης Οικονομάκης Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), ο Γιώργος Καρατζάς Director Home Care ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas και η Κατερίνα Αλιφραγκή Marketing Manager Laundry ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas.

Διαβάστε επίσης:

Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Μεταξύ των εταιρειών που ηγούνται της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής – Τι δείχνει το CDP

Lamda Development: Έτοιμο το πρώτο κομμάτι του Μητροπολιτικού Πάρκου – Παραδίδεται στο κοινό το «The Ellinikon Experience Park»

ESG: Πώς επηρεάζεται η χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών – Τι δείχνει μελέτη της Deloitte Ελλάδος

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...