Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

Στέγη «Αριάδνη»: Ένα όνειρο ζωής για ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση, με τη συνεισφορά και της bwin

 

Η έναρξη λειτουργίας της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη», της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή είναι γεγονός, μετά την πολυεπίπεδη συνεισφορά της bwin, σε ένα έργο πνοής, για τους ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση.

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο Αττικής και φιλοξενεί εννέα ενήλικες με βαριά κινητική αναπηρία, των οποίων οι γονείς αδυνατούν πλέον να τους φροντίσουν λόγω ηλικίας ή της επιβαρυμένης υγείας τους.

Η Στέγη είναι πρωτίστως μια οικογενειακή κατοικία, ένα σπίτι, στην οποία προσφέρεται εξειδικευμένη καθημερινή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη, αλλά και συμμετοχή σε ποικίλα προγράμματα ελεύθερου χρόνου προκειμένου να εξυπηρετούνται απόλυτα οι καθημερινές τους ανάγκες.

Το τετραώροφο κτήριο συνολικής επιφάνειας άνω των 800 τετραγωνικών μέτρων πληροί όλες τις αυστηρές προδιαγραφές  για την άνετη και ασφαλή υποστηριζόμενη διαβίωση των διαμενόντων. Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη» αποτελεί πλέον μια μεγάλη αγκαλιά για τους εννέα ενήλικες με βαριά κινητική αναπηρία, ένα έργο ζωής που ολοκληρώθηκε, παρόλα τα εμπόδια που έφερε η πανδημία, προσφέροντας ανακούφιση στις οικογένειές τους.

Η bwin ήταν ένας από τους μεγάλους δωρητές του έργου

Η bwin, αποτελώντας έναν από τους καθοριστικούς υποστηρικτές της ανέγερσης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη», αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή και βρέθηκε στο πλευρό των ανθρώπων του Σωματείου καθ’ όλη τη διάρκεια δημιουργίας του μεγάλου έργου, η οποία διήρκησε 19 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγες ημέρες πριν την παράδοσή του, η ομάδα εθελοντών της bwin, βρέθηκε στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη» προσφέροντας τις εθελοντικές της υπηρεσίες για τη συναρμολόγηση επίπλων (καναπέδες, καρέκλες γραφεία, τραπέζια, κρεβάτια), καθώς επίσης και την τοποθέτηση, αλλά και την καθαριότητα διαφόρων αντικειμένων.

Τα εγκαίνια της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη», πραγματοποιήθηκαν στις 22 Μαρτίου 2022 σε κλίμα συγκίνησης και ικανοποίησης, παρουσία της Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου και φυσικά των ευεργετών – όπως η bwin- γονέων και φίλων της Στέγης. Η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, Δάφνη Οικονόμου δήλωσε: «Η Στέγη ‘ΑΡΙΑΔΝΗ’ χτίστηκε χάρις στην καλή θέληση πολλών ανθρώπων, και χωρίς αυτήν την έμπρακτη και γενναιόδωρη συμμετοχή σε μία τόσο δύσκολη εποχή, απλώς δεν θα γινόταν ποτέ. Εκφράζουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους δωρητές, φιλανθρωπικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και ιδιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Ένας-ένας και όλοι μαζί, θεμελιώσατε, χτίσατε και εξοπλίσατε τη Στέγη ‘ΑΡΙΑΔΝΗ’. Πέρα από την οικονομική υποστήριξη που μας προσέφερε η bwin, μας συγκίνησε ιδιαίτερα η δράση της εθελοντικής της ομάδας στη συναρμολόγηση επίπλων και αντικειμένων της Στέγης. Αυτό αποτελεί πραγματική εταιρική κοινωνική ευθύνη».

Η Υφυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Καλή αρχή στη νέα Στέγη. Μία αρχή που μας έχει δίπλα σας και μαζί σας και όχι πίσω. Στόχος μας, να είμαστε όλοι ισότιμα μέλη της ίδιας κοινωνίας». Υπογράμμισε επίσης «Ανάπηρος δεν σημαίνει και ανήμπορος. Το συμπεριληπτικό μοντέλο για το οποίο εμείς εργαζόμαστε θέλει όλους τους πολίτες ισότιμα μέλη της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας».

Εκ μέρους της bwin, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Ιωάννα Μπερίου, υπερήφανα συμπλήρωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμβάλλαμε και εμείς στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου. Μέσα σ αυτό το νέο σπίτι εννέα συνάνθρωποι μας με εγκεφαλική παράλυση θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν μια καλύτερη καθημερινότητα.»

Διαβάστε περισσότερα

Conny Braams – Unilever: Οι ευκαιρίες, τα προβλήματα και ο άνθρωπος σε πρώτο πλάνο του Web3

ΕΛΠΕ: Ολοκλήρωσε επένδυση 130 εκατ. στην Κοζάνη – Κατασκεύασε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα

Viva Wallet: Δημιουργεί την πρώτη ανέπαφη πόλη στην Πορτογαλία

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...