Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

Praktiker Hellas: Υιοθέτηση ενός πιο πράσινου επιχειρηματικού μοντέλου

 

Έμφαση στις υπηρεσίες που έχουν σχέση με την εσωτερική διακόσμηση και με τον σχεδιασμό κήπου και βεράντας δίνει η Praktiker Hellas, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού.

Όπως ανέφερε εχθές στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης  ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γαλάνης, το νέο concept «Urban Kipos» στο Praktiker Ελληνικού, αποτελεί κομμάτι του πυλώνα της βιώσιμης στρατηγικής της εταιρείας και θα υλοποιηθεί σταδιακά σε όλα τα καταστήματα πανελλαδικά. 

Παράλληλα, η εταιρεία διευρύνει το πρόγραμμα παροχής φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στο δίκτυό της, που έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2021, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και τη βέλτιστη εμπειρία των καταναλωτών στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Ήδη, έχει ήδη ολοκληρώσει την παροχή φορτιστών στο σύνολο του δικτύου της, ενώ το ερχόμενο χρονικό διάστημα θα διευρύνει περαιτέρω αυτή την παροχή, με ακόμα περισσότερους φορτιστές ανά σημείο.

Το ενδιαφέρον της διοίκησης επικεντρώνεται και στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των ακινήτων που διαθέτει, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. «Είμαστε σε συζητήσεις για να δούμε αν μια τόσο μεγάλη επένδυση, ιδιαίτερα σε κτίρια που δεν είναι δικά μας, μπορεί να αποσβέσει τα έξοδα» ανέφερε ο κ. Γαλάνης και συμπλήρωσε ότι προ το παρόν οι επιδοτήσεις που δίνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτό το πλαίσιο, δεν καλύπτουν το λιανεμπόριο.

Την ίδια στιγμή γίνονται συντονισμένες ενέργειες για την ενίσχυση των επιδόσεων του ηλεκτρονικού καταστήματος της Praktiker , το οποίο έχει χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό στον τζίρο, ενώ αναζητούνται ευκαιρίες σε επαγγελματικά ακίνητα για την περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων που φτάνει πλέον τα 16 καθώς η εταιρεία επιδιώκει την γεωγραφικής της επέκταση ανά την Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά στο μείγμα των προϊόντων που προσφέρουν τα καταστήματα, οι ηλεκτρικές συσκευές ενισχύονται περαιτέρω και έχουν ήδη τοποθετηθεί σε ένα μεγάλο αριθμό καταστημάτων της Praktiker ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για την ανάπτυξη shop-in-shops.

Αναφορικά με τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος του λιανικού εμπορίου ο κ. Γαλάνης τις χαρακτήρισε «ιδιαίτερες» με το μεγάλο στοίχημα για τις επιχειρήσεις να είναι η γρήγορη αντίδραση και η προσαρμοστικότητα στο νέο περιβάλλον. Ερωτηθείς σχετικά με τις αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος υπογράμμισε ότι «η επιβάρυνση είναι θηριώδης». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 η επιβάρυνση στο κόστος ενέργειας έφτασε να είναι διπλάσια σε σχέση με τις προβλέψεις που είχαν γίνει και μέσα στο 2022 είναι τριπλάσια. «Έχουμε πάρα πολύ σημαντική επιβάρυνση στην κερδοφορία με αποτέλεσμα να κάνουμε τεράστιες προσπάθειες εξοικονόμησης» σημείωσε ο κ. Γαλάνης.

Ειδική μνεία έκανε και στις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκαλούνται από την πανδημία του κορονοϊού, σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και τη νέα κρίση στη Σαγκάη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η εφοδιαστική αλυσίδα βρίσκεται σε πανικό με διαρκή προβλήματα και αδυναμία προγραμματισμού παράδοσης των εμπορευμάτων». Ο εφοδιασμός με εποχικά είδη προβληματίζει την εταιρεία με αποτέλεσμα να στρέφεται για τα προϊόντα της κυρίως στις ευρωπαϊκές αγορές.

Για το θέμα των ανατιμήσεων, σημείωσε ότι έχουν γίνει αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων κατά την περυσινή χρονιά και εκτίμησε ότι υπάρχει τεράστια  πιθανότητα οι ανατιμήσεις να συνεχίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Βιωσιμότητας της Praktiker «Το ΣΠΙΤΙ μας αλλάζει την ΠΟΛΗ», στόχος του οποίου είναι, μέσα από στοχευμένες δράσεις στον πυλώνα του περιβάλλοντος, η πράσινη λειτουργία της εταιρείας αλλά και η συνολική της συμβολή στο αστικό πράσινο με καινοτομίες που αλλάζουν το σπίτι και προσφέρουν βιώσιμες επιλογές, να βοηθήσει κάθε σπίτι να γίνει μια δεξαμενή οξυγόνου. Επίσης, ανακοινώθηκε και η έναρξη του «Kiddos Kipos, the school project»: μια πρωτοβουλία που αφορά στα σχολεία της χώρας και στο ένα σκέλος της η ομάδα της Praktiker αναλαμβάνει τη μελέτη και την κατασκευή πράσινων αυλών των σχολείων – αρχικά στον Δήμο Αθηναίων, ενώ στο δεύτερο σκέλος διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της εκπαιδευτικό πρόγραμμα γύρω από την κηπουρική, για τη συμμετοχή μικρών μαθητών.

Ο κ. Γαλάνης δήλωσε σχετικά: «Για εμάς στην Praktiker Hellas, η βιωσιμότητα και η ποιότητα ζωής είναι μία επιλογή ουσίας. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην υιοθέτηση ενός πιο πράσινου επιχειρηματικού μοντέλου που καλύπτει όλο το φάσμα της λειτουργίας μας και της σχέσης με τους πελάτες μας. Προσφέρουμε καινοτομίες που αλλάζουν το σπίτι, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους μας να φέρνουμε τη φύση στη ζωή μας με βιώσιμες επιλογές, λειτουργούμε υπεύθυνα μειώνοντας το συνολικό μας ενεργειακό αποτύπωμα και εκπαιδεύουμε τους πελάτες μας, ενώ η περιβαλλοντική μας υπόσχεση και όλες οι πρωτοβουλίες μας τους καλούν, με απλές κινήσεις στην καθημερινότητά τους, να γίνουν συμμέτοχοι στο να αλλάξουμε την πόλη, ξεκινώντας από το σπίτι μας».

Διαβάστε περισσότερα

ELPEDISON: Κατέθεσε αίτηση στη ΡΑΕ για FSRU στη Θεσσαλονίκη

Παραδόθηκε από την Coca-Cola έργο αποκατάστασης στην περιοχή Βαρυμπόμπης – Τατοΐου

Όμιλος ΕΛΠΕ: Είκοσι υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...