Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

Πλαίσιο: Από την οδό Στουρνάρη, leader της τεχνολογίας και η κατάκτηση της Ολυμπιάδας ρομποτικής

 

Του Κώστα Νούση

Από το 1969, οπότε ο 22χρονος τριτοετής φοιτητής της σχολής Πολιτικών Mηχανικών του Πολυτεχνείου Γιώργος Γεράρδος, μέσα σε ένα μαγαζάκι 12 τ.μ στην οδό Στουρνάρη 24, έβαζε την θεμέλιο λίθο για το «Πλαίσιο», έχουν αλλάξει πολλά περισσότερα εκτός από το μέγεθος της εταιρείας. Έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με την τεχνολογία, την πρωτοπορία και την εξέλιξη.

Μισό αιώνα μετά, για την ακρίβεια 52 χρόνια, η εταιρεία που ίδρυσε ο Γιώργος Γεράρδος, συνεχίζει να πρωτοπορεί, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες, αλλά και την εξέλιξη της γνώσης στον κλάδο της τεχνολογίας, καταφέρνοντας να γίνει leader στον τομέα του.

Τη σπίθα της καινοτομίας φαίνεται πως διαθέτει και ο γιος του ιδρυτή και Co-CΕΟ της Πλαίσιο Computers, Κώστας Γεράρδος, ο οποίος προσθέτει τη δική του πινελιά στη λειτουργία της εταιρείας και στην εκπαίδευση και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων.

«Buddy the Cane» το ρομποτικό μπαστούνι και το χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Ο Κώστας Γεράρδος, έβαλε ένα προσωπικό στοίχημα. Να δημιουργήσει μία ομάδα ρομποτικής, αποκλειστικά από παιδιά συνεργατών της εταιρείας. Το όραμά του δεν έγινε απλώς πραγματικότητα, αλλά η Plaisiobots όπως την ονόμασε, κατάφερε, τον Δεκέμβριο, να κατακτήσει τον κόσμο της ρομπορικής.

Τον Δεκέμβριο, πήρε μέρος στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Daegu της Νότιας Κορέας και κατάφερε, ανάμεσα σε συνολικά 60 ομάδες από όλο τον κόσμο, να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, χάρη στη δημιουργικότητα και το ταλέντο των παιδιών, που κατασκεύασαν το «Buddy the Cane».

Πρόκειται για ένα ρομποτικό μπαστούνι, που απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Η ομάδα Plaisiobots απαρτίζεται από την Ίριδα Αγγελοπούλου, τη Βασιλική Ηλιάδη, τον Aλκιβιάδη Κωτσικόπουλο και τον Χρίστο Ρεντζή. Οι Plaisiobots, κόντρα στις δυσκολίες της εποχής, προπονούνταν κάθε σαββατοκύριακο για έναν ολόκληρο χρόνο, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας και παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ρομποτικής, Διάνας Βουτυράκου και του βοηθού της, Ιάσονα Σόμογλου.

«Η Ελλάδα μπορεί να γράφει ιστορία, τα παιδιά μας είναι εξίσου ταλαντούχα, αν όχι πιο ταλαντούχα από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, και η παιδεία μας μπορεί και οφείλει να αλλάξει. Τα παιδιά μπορούν, αρκεί να τους δείξουμε τον δρόμο» δήλωσε ο Co-CΕΟ της Πλαίσιο Computers, Κώστας Γεράρδος.

Ο leader της τεχνολογίας και τα lockdown

Μισό αιώνα μετά, η Πλαίσιο Computers διαδραματίζει ρόλο «leader» στην ελληνική αγορά τεχνολογίας, με 24 καταστήματα και service points σε όλη την Ελλάδα, με περισσότερους από 180 εξειδικευμένους τεχνικούς και 1.500 εργαζόμενους, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, οι δύσκολες συγκυρίες της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, τύπου lockdown, δεν φάνηκαν αρκετές για να περιορίσουν την εταιρεία Πλαίσιο.

Ο ιδιόκτητος στόλος 90 φορτηγών που εκτελεί τις παραγγελίες προς τους πελάτες, αλλά και τα τεχνολογικά εργαλεία όπως το ηλεκτρονικό κατάστημα και το call center, οι εξελιγμένες αποθήκες που διευκολύνουν το picking, αλλά και στο ευέλικτο, καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό έδωσαν προβάδισμα στην εταιρεία να ανταποκριθεί εκεί που άλλοι βρέθηκαν να χάνουν το έδαφος κάτων από τα πόδια τους.

Οι ξεχωριστές επιδόσεις του Πλαισίου άρχισαν να γίνονται ορατές κατά το πρώτο lockdown του Μαρτίου και τα αποτελέσματα αποκαλύφθηκαν στο δεύτερο lockdown που διανύουμε. Όπως διαφάνηκε, το Πλαίσιο έκλεισε το εξάμηνο του 2020 με αύξηση στις πωλήσεις και ενίσχυση των κερδών, ανταποκρινόμενο δίχως προβλήματα στις ανάγκες των καταναλωτών. Ολα αυτά, σε μια περίοδο που μεγάλες αλυσίδες και ταχυμεταφορές είχαν «βραχυκυκλώσει» λόγω των μέτρων και της ζήτησης.

Κατά τη διάρκεια και των δυο lockdown, το Πλαίσιο ανέλαβε μια μεγάλη αποστολή: να προμηθεύσει μυριάδες πελατών με είδη τεχνολογίας, που στην εποχή του κορωνοϊού έγιναν είδη πρώτης ανάγκης. Γραφεία, υπολογιστές, laptops, tablets, ακουστικά, μικρόφωνα και web cameras, έγιναν πλέον εργαλεία απαραίτητα για τους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν με τηλεργασία και τους μαθητές που κλήθηκαν να παραμείνουν σπίτι, παρακολουθώντας μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

* Δεξιά από τη φωτογραφία (από υπολογιστή) ή στο κάτω μέρος (από κινητό), οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης οι οποίοι επιτυγχάνονται από τις ενέργειες

Διαβάστε επίσης:

Vodafone: Ενεργοποιεί το Giga Network 5G και δίνει άλλη διάσταση στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Skroutz: Συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία με σχέδιο πρόσληψης 200 εργαζομένων

Τράπεζα Πειραιώς: Η στρατηγική των «πράσινων» επενδύσεων και το στοίχημα της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Διαβάστε επίσης...