Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

Παπαστράτος: Αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά εργασίας και πρωτοπορεί με πέντε νέες πρωτοβουλίες

 

Σε πέντε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αγορά εργασίας και το ανθρώπινο δυναμικό της προχωράει η Παπαστράτος.

Με γνώμονα το σεβασμό στις ποιοτικές συνθήκες εργασίας, την ενίσχυση της διαφορετικότητας, και τις ίσες ευκαιρίες, η εταιρεία ανακοινώνει τα εξής:

Γονική Άδεια

Η νέα λογική της Παπαστράτος για τη Γονική Άδεια φροντίζει για όλους τους εργαζομένους, ανεξάρτητα φύλου, που αποκτούν παιδιά.

Σύμφωνα με τη νέα πρακτική στην Παπαστράτος και οι 2 γονείς, ανεξαρτήτως φύλου, θα μπορούν να κάνουν χρήση των Γονικών αδειών. Η μητέρα θα λαμβάνει, πέραν της νόμιμης, επιπλέον 3 εβδομάδες άδειας μητρότητας με πλήρη αμοιβή, δηλαδή συνολικά 8 εβδομάδες πριν και 12 μετά την ημερομηνία γέννησης του παιδιού. Αντίστοιχα ο πατέρας θα λαμβάνει 4 εβδομάδες πλήρως αμειβόμενης άδειας πατρότητας, είτε εφάπαξ, είτε σε διαφορετικές περιόδους εντός ενός έτους από την ημερομηνία γέννησης. Σημειώνεται ότι σήμερα η νόμιμη άδεια πατρότητας είναι μόλις δυο ημέρες.

Πρακτική Εθελοντισμού

Παράλληλα, η Παπαστράτος εγκαινιάζει νέα Πρακτική Εθελοντισμού, προκειμένου να τονωθεί περαιτέρω το κίνημα του εθελοντισμού μέσα στον οργανισμό και με απώτερο στόχο να ενισχυθεί η προσφορά προς την κοινωνία.

Συνοπτικά, με τη νέα Πρακτική Εθελοντισμού κάθε εργαζόμενος θα δικαιούται έως και 5 ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών για αντίστοιχο χρόνο που έχει προσφέρει σε εθελοντικές δράσεις της επιλογής τους εκτός εργασιακού χρόνου.

Equal Salary Certification

Οι υψηλού επιπέδου συνθήκες εργασίας της Παπαστράτος και οι συνεχείς της προσπάθειες να αποτελεί έναν χώρο εργασίας χωρίς διακρίσεις φύλων και ίσων ευκαιριών αντικατοπτρίζονται και στην ανανέωση του Equal Salary Certification που επιτυγχάνει η εταιρεία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η Παπαστράτος ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα το 2018 που απέκτησε την πιστοποίηση Equal Salary εμπνέοντας και άλλες εταιρείες να συνεισφέρουν στην εξάλειψη του μισθολογικού κενού που χωρίζει τις γυναίκες από τους άνδρες στην αγορά εργασίας, αλλά και να συνταχθούν στην προσπάθεια για ίσες ευκαιρίες και σεβασμό στη διαφορετικότητα στο εργασιακό περιβάλλον.

Top Employer Certification

Ταυτόχρονα, η Παπαστράτος βραβεύτηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα για το 2021 από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employer Institute για τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζει στη προσέγγιση, τη διαρκή ανάπτυξη, την εξέλιξη και γενικότερα στη διαχείριση των εργαζομένων της. Τέλος η μητρική εταιρεία Philip Morris International (PMI) βραβεύτηκε ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Νέες Θέσεις Εργασίας

Η Παπαστράτος δεν σταματά να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της ακόμη και σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την επαγγελματική απασχόληση στη χώρα μας. Στο πλαίσιο της συνεχούς αναδιοργάνωσής της αλλά και λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών παραγωγής, από τον Δεκέμβρη του 2020 και μέχρι σήμερα, έχει ανακοινώσει περισσότερες από 90 νέες θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων, τόσο τεχνικής κατεύθυνσης για το εργοστάσιο αλλά και σχεδόν σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της οργάνωσής της.

«Στην Παπαστράτος έχουμε μάθει να ξεπερνάμε τα αυτονόητα και να πηγαίνουμε ένα βήμα πιο μπροστά. Αυτό κάνουμε και σήμερα. Αυτό πρέπει να κάνουν οι εταιρείες ηγέτες που επιθυμούν να εξελιχθούν σε εργοδότες επιλογής. Σχεδιάζουμε στρατηγικά και αναπτύσσουμε πολιτικές και μηχανισμούς που εγγυώνται ίσες ευκαιρίες για όλους, δυνατότητες για ανάπτυξη και συμμετοχή. Δέσμευση όλων μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε #prostokalytero» σημειώνει Γιώργος Παρτσακουλάκης, Γενικός Διευθυντής Ανθρώπων & Κουλτούρας Παπαστράτος και Ν/Α Ευρώπης.

Οι αναδείξεις

Η θυγατρική εταιρεία της Philip Morris International, υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Μάλιστα, έχει βραβευτεί επανειλημμένα ως Best Work Place και Top Employer για το δυναμικό εργασιακό της περιβάλλον, ενώ αποτελεί και την πρώτη ελληνική εταιρεία με την πιστοποίηση Equal Salary.

Ταυτόχρονα, έχει αναδειχθεί ως η «No 1 Αξιοθαύμαστη Εταιρεία στην Ελλάδα» και ως η «Νο 1 Αξιοθαύμαστη Βιομηχανία» από το περιοδικό Fortune, ενώ αποτελεί και την πρώτη πιστοποιημένη “Smoke-Free” εταιρεία στην Ελλάδα από την TÜV Austria Hellas.

Η αλλαγή σελίδας της Παπαστράτος στα καπνικά προϊόντα

H Παπαστράτος, έκανε το πρώτο βήμα και το 2017 γύρισε σελίδα στην ιστορία της και πήρε πρωταγωνιστική θέση στον ριζικό μετασχηματισμό του κλάδου των καπνικών προϊόντων και την υλοποίηση του μεγάλου οράματος της PMI για έναν κόσμο απαλλαγμένο από το τσιγάρο προς όφελος των ενήλικων καπνιστών που έχουν επιλέξει να συνεχίσουν να καπνίζουν και της κοινωνίας γενικότερα.

Με μια σημαντική επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, η Παπαστράτος μετέτρεψε το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το νέο, καινοτόμο προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με το τσιγάρο, το IQOS, το πρώτο προϊόν της ΡΜΙ που θερμαίνει και δεν καίει τον καπνό.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Ο ΤΙΤΑΝας του τσιμέντου με το «πράσινο πρόσωπο»

Αιολική Ενέργεια: Το top 5 των ισχυρών «παικτών» – Ποιοι κερδίζουν στην «κούρσα» των αιολικών πάρκων

Στροφή των επενδυτών στα «πράσινα» ομόλογα – Ο ρόλος των επενδύσεων στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής

Διαβάστε επίσης...