Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

Όμιλος Ηρακλής: «Πρασινίζει» το κέντρο της Αθήνας

 

Στο κάλεσμα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, με αφορμή το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου», ανταποκρίθηκε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, καθιστώντας την Αθήνα πιο πράσινη για όλους.

Με γνώμονα τη δέσμευσή του για αειφόρο ανάπτυξη, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συμμετείχε στο πρόγραμμα, με σκοπό την οικοδόμηση πιο πράσινων, πιο ενεργειακά αποδοτικών και πιο βιώσιμων γειτονιών στην Αθήνα.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό κατασκεύασε ένα μικρό αλλά με μεγάλο αντίκτυπο πάρκο, σε μία από τις ιστορικές περιοχές του κέντρου, στον Κολωνό.

Η Αειφόρος Ανάπτυξη βασικός πυλώνας του Ομίλου Ηρακλής

Η δράση αυτή, όπως και πολλές ακόμα της εταιρείας, δείχνουν ότι η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της στρατηγικής και βασική αξία του ομίλου Ηρακλής.

Μάλιστα, από τις βασικές προτεραιότητες του ομίλου είναι η κοινωνική πρόοδος, η προστασία του περιβάλλοντος και σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες είναι βασικές προτεραιότητες για την επιτυχή λειτουργία μίας σύγχρονης επιχείρησης και ένα πιο αειφόρο μέλλον.

Τι είναι το «Υιοθέτησε την πόλη σου»

Το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου», καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να «υιοθετήσει» έναν δρόμο, ένα δέντρο, ένα πάρκο, μια πλατεία, μια παιδική χαρά, ένα γήπεδο, μια γειτονιά για να γίνουν πιο φωτεινά, πιο πράσινα, πιο φιλικά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Το πρόγραμμα βασίζεται στην πεποίθηση ότι ό,τι είναι δημόσιο δεν είναι και κρατικό. Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους και η ποιοτική αναβάθμιση και η βιώσιμη ανάπτυξη συνιστούν επιλογή όλων των υγιών και παραγωγικών δυνάμεων της πόλης.

Το πρόγραμμα αφορά παρεμβάσεις κάθε κλίμακας σε όλη την έκταση του Δήμου Αθηναίων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συνδράμουν στο έργο του Δήμου Αθηναίων με ιδέες, με υλικοτεχνική υποδομή και με χρήματα. Κάθε επιχείρηση και εμπορικό κατάστημα στην Αθήνα μπορεί να ξεκινήσει από το δρόμο και το πεζοδρόμιό της, το δικό της ζωτικό χώρο.

Τα έργα του προγράμματος έχουν στόχο να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα σε τομείς όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, το πράσινο, η βιώσιμη ανάπτυξη, η αστεγία, ο πολιτισμός, η κοινωνική αλληλεγγύη, ο αθλητισμός, η εκπαίδευση και οι νέες τεχνολογίες. Οι συμπράξεις μεταξύ του Δήμου και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μπορούν να δημιουργήσουν μια υπεραξία που θα καρπώνονται όλοι οι πολίτες του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Παπαστράτος: Αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά εργασίας και πρωτοπορεί με πέντε νέες πρωτοβουλίες

Ο ΤΙΤΑΝας του τσιμέντου με το «πράσινο πρόσωπο»

Αιολική Ενέργεια: Το top 5 των ισχυρών «παικτών» – Ποιοι κερδίζουν στην «κούρσα» των αιολικών πάρκων

Διαβάστε επίσης...

Επιχειρήσεις

H P&G, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της παρουσίας του στη χώρα μας, εγκαινιάζει μια νέα εποχή στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και...

Επιχειρήσεις

Η LEROY MERLIN συνεχίζει να στέκεται σταθερά δίπλα στην ελληνική κοινωνία και να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της #giakalo. Η εταιρεία, πιστή στο όραμα και...

gov4SDGs

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ελλάδα εμφανίζει σημαντική άνοδο στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς (CPI), σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας που δόθηκε την...

Επιχειρήσεις

Τo 92% των καταναλωτών στην Ελλάδα, δηλώνει πρόθυμο να αλλάξει κάποιες από τις καθημερινές του συνήθειες για να υιοθετήσει πιο βιώσιμες επιλογές στην καθημερινότητά...