Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

Nestle Ελλάς: Πώς επιτυγχάνει την πράσινη μετάβαση

 

Για τον ρόλο που διαδραματίζει η αειφορία και η βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνει την «πράσινη» μετάβαση, αναφέρθηκε σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα Deal, ο Nίκος Πράπας, Corporate Sales Director, μέλος του Δ.Σ. της Nestlé Eλλάς.

«Eίναι γεγονός ότι δραστηριοποιούμαστε σε καιρούς μεγάλων προκλήσεων και πρωτόγνωρων αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο και θέλουμε η δραστηριότητα μας αυτή να έχει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και το περιβάλλον. Προκλήσεις που η αντιμετώπιση τους προϋποθέτει δέσμευση, συστηματική δουλειά και συνεργασία. Mία από αυτές είναι και η κλιματική αλλαγή, που αναγνωρίζεται ως το πιο σημαντικό θέμα βιώσιμης ανάπτυξης» σημείωσε ο κος Πράπας.

Ο Corporate Sales Director της Nestlé Eλλάς, υποστήριξε ότι «Ως η μεγαλύτερη εταιρία τροφίμων & ποτών, με παρουσία σε περισσότερες από 180 χώρες, η Nestlé έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης που μας αφορά όλους, προσφέροντας τεχνογνωσία, αναπτύσσοντας συνέργειες και προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις μέσα από το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο. Στη Nestlé Eλλάς η αειφορία και η βιώσιμη ανάπτυξη έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην επιχειρηματική μας λειτουργία και αποτελούν για εμάς κινητήρια δύναμη επιχειρηματικότητας και καινοτομίας».

Όπως επισήμανε ο κος Πράπας, η επένδυση μας στη βιωσιμότητα έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και χρειάστηκε μεγάλη προετοιμασία, έρευνα και ανάπτυξη για να ακολουθήσει ο σταδιακός μετασχηματισμός της εταιρίας μας σε πολλαπλούς τομείς.

Διεύρυνση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου

«Mε οδηγό τις δεσμεύσεις μας για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050 και για πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025, διευρύνουμε το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο, όπως για παράδειγμα με τη διάθεση φυτικών προϊόντων όπως τα Garden Gourmet που είναι βιώσιμα από τον σχεδιασμό τους, επανασχεδιάζουμε τις συσκευασίες μας, λειτουργούμε με ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές, προστατεύουμε τους υδάτινους πόρους και φροντίζουμε για τη βιώσιμη διαχείριση ισοζυγίου νερού στο εργοστάσιο φυσικού μεταλλικού νερού Kορπή, μεταβαίνουμε στην ηλεκτροκίνηση, αναπτύσσουμε και υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης» υπογράμμισε.

Τέλος ο ανέφερε ότι «Σχεδιάζουμε και χτίζουμε μακροπρόθεσμα, ενεργούμε με προσήλωση στους στόχους μας και συνδυάζουμε τους παγκόσμιους πόρους μας με την τοπική τεχνογνωσία ώστε να δημιουργήσουμε αμοιβαίο όφελος για την κοινωνία. Oι δεσμεύσεις μας διαμορφώνουν το πλάνο μας για τα επόμενα χρόνια και η στρατηγική μας για τη βιωσιμότητα μάς επιτρέπει να συνεχίζουμε δυναμικά την επιχειρηματική μας πορεία μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα».

Διαβάστε περισσότερα

Aluminco: Η «πράσινη» στρατηγική και η επένδυση σε νέα εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου αυτοπαραγωγής ρεύματος

Ο ρόλος των γερμανικών τραπεζών στην έκδοση «πράσινων» ομολόγων

Green Funds: Σε ποιες χώρες επενδύουν τα κεφάλαιά τους – Το πρόβλημα ευθυγράμμισης με τη συμφωνία του Παρισιού

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...

gov4SDGs

Περισσότεροι από 600 κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων παρέλαβαν τους μικρούς οικιακούς καφέ κάδους και ενημερώθηκαν αναλυτικά για την οικιακή συλλογή βιοαποβλήτων. Η παράδοση έγινε...