Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

MYTILINEOS: Αναχώρησαν από την Ελλάδα τα τέσσερα ελικόπτερα που εξασφάλισε για την εθνική προσπάθεια πυρόσβεσης (pics)

 

Αναχώρησαν από την Ελλάδα τα τέσσερα ελικόπτερα που χορήγησε και παραχώρησε η εταιρεία MYTILINEOS -δωρεά ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ- στον κρατικό μηχανισμό για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα ελικόπτερα τύπου BELL 214 BI της εταιρείας Erickson Incorporated που ταξίδεψαν από την Αυστραλία πλήρως στελεχωμένα τόσο με ιπτάμενο προσωπικό, όσο και με προσωπικό υποστήριξης που αποτελούνταν από περισσότερους από 20 πιλότους, μηχανικούς και μεταφραστές, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Έλληνες πυροσβέστες στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την κατάσβεση των ενεργών μετώπων των πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα.

Στους δύο μήνες που παρέμειναν στη χώρα μας επιχείρησαν σε ενεργά μέτωπα της Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Αττικής, συμβάλλοντας σημαντικά στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών, ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό η κατάσβεση των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα επιχείρησαν στις πυρκαγιές της Αττικής στα Βίλια, αλλά και σε αυτές στην Ηλεία, την Ναύπακτο, τη Φωκίδα, την Αρκαδία, καθώς και σε πυρκαγιές στη Σάμο, Κω και Κάρπαθο. Με 155 ώρες πτήσης πραγματοποίησαν 986 ρίψεις νερού και έριξαν 2.465 τόνους νερού.

«Αποχαιρετούμε τα τέσσερα ελικόπτερα BELL που η εταιρεία MYTILINEOS χορήγησε πριν δύο μήνες για να στηρίξει την κρατική προσπάθεια έναντι των τεράστιων πυρκαγιών που δυστυχώς η χώρα μας είχε φέτος. Τέσσερα ελικόπτερα και ένα μεγάλο πλήρωμα 20 ατόμων οι οποίοι κατέβαλαν μία τεράστια προσπάθεια να βοηθήσουν την κατάσταση αυτή. Η εταιρεία MYTILINEOS είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας που βοηθάει ενεργά και στηρίζει ενεργά κάθε φορά που η χώρα μας το έχει ανάγκη», υπογράμμισε η γενική διευθύντρια Επικοινωνίας και Στρατηγικής Μάρκετινγκ της εταιρείας MYTILINEOS, Βίβιαν Μπουζάλη αφού ευχαρίστησε το πλήρωμα που για δύο μήνες βρέθηκε στη χώρα μας. Η κ. Μπουζάλη πρόσθεσε ότι η συνδρομή της εταιρείας MYTILINEOS είναι σταθερά αδιαπραγμάτευτη «ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μαζί με την επιχειρηματική αριστεία και αυτό να είναι ένα τελικό προϊόν».

«Ευχαριστούμε πρωτίστως τους πυροσβέστες μας και φυσικά όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού που επέδειξαν υψηλότατο αίσθημα καθήκοντος όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια και χαιρετίζουμε το κουράγιο, την αυταπάρνηση, το θάρρος, τον δυναμισμό και βεβαίως σας ευχαριστούμε που ήσασταν δίπλα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της πατρίδας μας», σημείωσε. «Ήταν μία δύσκολη ημέρα του Αυγούστου όταν πήρα την εντολή από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχαν αρκετά μέσα, οπότε πήρα την εντολή εγώ και μια ομάδα ανθρώπων να βρούμε οπουδήποτε υπήρχαν αυτά τα ελικόπτερα και να τα φέρουμε στην Ελλάδα. Σε περίπου 4 ημέρες καταφέραμε να τα βρούμε και να τα φέρουμε από την Αυστραλία και μια-δυο ημέρες μετά κατάφεραν να είναι στον αέρα και να βοηθούν στην κατάσβεση. Εξαιρετικό παράδειγμα πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να λειτουργήσει μαζί με τον δημόσιο και να φέρει αυτά τα άριστα αποτελέσματα», επισήμανε.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας MYTILINEOS, Σοφία Δασκαλάκη-Μυτιληναίου ανέφερε ότι θα βρίσκονται πάντα κοντά στην Πολιτεία σε όλες τις δύσκολες στιγμές. «Το έχουμε αποδείξει έως τώρα θα το αποδείξουμε και στο μέλλον διότι αισθανόμαστε ότι είμαστε κύτταρο της κοινωνίας και προσβλέπουμε πάντα σε μια βιώσιμη ανάπτυξη και αλληλεγγύη», υπογράμμισε και προσέθεσε: «Είμαστε περήφανοι και ευτυχείς που συναντάμε αυτούς τους πιλότους που επιχείρησαν με τα ελικόπτερα που μπορέσαμε να φέρουμε τις πολύ δύσκολες στιγμές του καλοκαιριού και να επιχειρήσουν σε όλη την Ελλάδα. Όταν μας είπαν που έχουν επιχειρήσει αισθανθήκαμε ακόμη μεγαλύτερη περηφάνια».

«Ο όμιλος MYTILINEOS ανταποκρινόμενος στην ανάγκη που προέκυψε από τις μεγάλες και πρωτοφανείς πυρκαγιές, που είχαμε φέτος το καλοκαίρι στη χώρα μας σε χρόνο άμεσο διέθεσε -μίσθωσε τέσσερα ελικόπτερα τύπου BELL 214 BI τα οποία τέθηκαν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από τις 16 Αυγούστου και επιχειρούσαν μέχρι και σήμερα. Η συνεισφορά τους ήταν πάρα πολύ σημαντική, αντιμετώπισαν πάρα πολλά συμβάντα, επενέβησαν σε πυρκαγιές. Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα και πιστεύουμε ότι πάντα όταν χρειάζεται η χώρα μας τη βοήθεια σας θα την προσφέρετε όπως κάνετε και στη κρίσιμη αυτή στιγμή που ζήσαμε. Σας μεταφέρω τις θερμές ευχαριστίες του Αντιστράτηγου, αρχηγού του Π.Σ, κ. Κολοκούρη και της πολιτικής ηγεσίας», επισήμανε από την πλευρά του ο Αντιστράτηγος, Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αλέξιος Ράπανος.

Μιλώντας εκ μέρους των πιλότων που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών ο Νέιθαν Πέιν από την Νέα Ζηλανδία ανέφερε ότι μόλις ήρθαν «όρμησαν στις πυρκαγιές που μαίνονταν». «Από όταν φτάσαμε όλοι ήταν υπέροχοι και εξυπηρετικοί μαζί μας. Η συνεργασία μεταξύ των αεροσκαφών εδώ, εμάς και των πληρωμάτων εδάφους ήταν άψογη. Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι που μπορέσαμε να δείξουμε τη δουλειά που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε και ελπίζουμε στο μέλλον να επιστρέψουμε ξανά και να βοηθήσουμε πολύ περισσότερο την ελληνική πυροσβεστική υπηρεσία. Η υποστήριξη όλων ήταν καταπληκτική και θέλω να τους ευχαριστήσω», επισήμανε ενώ προσέθεσε ότι η πρόκληση να δουλεύεις σε μια νέα χώρα είναι ότι υπάρχουν γλωσσικά εμπόδια, αλλά στο τέλος της ημέρας η φωτιά είναι η δουλειά. «Ρίχνουμε νερό και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Προσαρμοζόμαστε στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα εκτελούμε τη δουλειά», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Εντάσσει τα κριτήρια ESG σε μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις και δημιουργεί νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

AEGEAN: Αυξάνει τη συμμετοχή της στην Animawings και ενισχύει την παρουσία στην αγορά της Ρουμανίας

Γιώργος Περιστέρης: Οι Ανανεώσιμες Πηγές θα μειώσουν την ενεργειακή εξάρτηση και υποτέλεια της χώρας

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...