Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

Lamda Development: Χρηματοδοτεί και ανακατασκευάζει άμεσα 4 πισίνες στο ΟΑΚΑ

 

Σύμβαση εργασιών, οι οποίες προβλέπουν ανακαίνιση, ανακατασκευή ή νέες κατασκευές στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου, υπέγραψαν τη Δευτέρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Μέσω της συμφωνίας, η οποία προωθεί το όραμα για το ΟΑΚΑ της νέας εποχής, το ΟΑΚΑ αναθέτει και η LAMDA αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και εκτέλεση (απαραίτητες τεχνικές μελέτες, οικοδομικές εργασίες, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και λοιπές εργασίες) ανακαίνισης/ανακατασκευής των τεσσάρων πισινών.

Επίσης, η LAMDA Development θα προμηθεύσει το ΟΑΚΑ με δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για ευχερέστερη μετακίνηση Διοίκησης και εργαζομένων εντός των περιβαλλόντων χώρων των εγκαταστάσεων.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως, με την υπογραφή και του Πρωτοκόλλου Εγκατάστασης μεταξύ του ΟΑΚΑ και της LAMDA Development, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν τις κατά περίπτωση ισχύουσες διατάξεις προστασίας από τον COVID-19 και θα ολοκληρωθούν, σύμφωνα με τα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα, εντός πέντε μηνών.

Τι περιλαμβάνουν οι εργασίες

των ανοικτών χώρων υγρού στίβου:

 • αποξήλωση κερκίδων κολυμβητηρίου – προσβάσεις και αποκαταστάσεις μονώσεων κ.λπ.,
 • αποξήλωση βατήρων καταδύσεων, αντικατάσταση καταδυτικής πισίνας με νέα ανοξείδωτη με μειωμένο βάθος στα 2,2μ.,
 • κατασκευή νέας πισίνας διαστάσεων περίπου 20×25, βάθους 2μ. πίσω από καταδυτήριο,
 • ανακατασκευή πισίνας εκμάθησης (ΑμεΑ) και τοποθέτηση πολυκαρβονικού τηλεσκοπικού στεγάστρου επ’ αυτής,
 • Δημιουργία αποδυτηρίων-χώρων υγιεινής,
 • τοποθέτηση νέου φωτισμού κεντρικής πισίνας,

και των κλειστών χώρων υγρού στίβου:

 • τοποθέτηση νέου φωτισμού εσωτερικού καταδυτηρίου,
 • συντήρηση του συστήματος κλιματισμού του τελευταίου και αυτονόμησή του,
 • ανακαίνιση χώρου ξηρής προπόνησης,
 • οικοδομική και Η/Μ επισκευή χώρων σάουνας και αποδυτηρίων,
 • κατασκευή νέων lockers στην εσωτερική πισίνα.

Επιπλέον, θα αποσυνδεθούν από τις βάσεις στήριξής τους στο κεντρικό Στάδιο τα τρία, μη χρησιμοποιούμενα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έως σήμερα, «Κέντρα Ελέγχου» (Master Control), 125τ.μ. έκαστο, και θα επανατοποθετηθούν στα προπονητήρια στίβου Κ1 και Κ2 για τη δημιουργία αποδυτηρίων, που δεν υπάρχουν.

«Πασχίζουμε ώστε το ΟΑΚΑ να γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού, ένα πραγματικό στολίδι. Ένας χώρος, που εκτός από αθλητικός και πολιτιστικός προορισμός, θα αναδειχθεί και ως τουριστικός προορισμός, ως κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας των Ολυμπιακών αγώνων. Και θα το πετύχουμε. Αποτελεί προσωπικό στοίχημα και για τον Πρωθυπουργό μας» ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Από την πλευρά της LAMDA Development, ο Οδυσσέας Αθανασίου επισήμανε πως «είναι χαρά μας που, μέσα σε κλίμα άψογης συνεργασίας και συναντίληψης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Υφυπουργό, κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, η Lamda Development γίνεται αρωγός της προσπάθειας ο αθλητισμός να φτάσει παντού. Στόχος μας είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι προσβάσιμες σε όλους. Η αναβάθμιση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου (ΟΑΚΑ) σε συνδυασμό με την επικείμενη λειτουργία, εντός του Golden Hall, του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας, μια ακόμα ανάπτυξη της Lamda Development, καθιστούν την περιοχή έτι περαιτέρω, ως πόλο Αθλητισμού και Πολιτισμού. Αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα πως τα οφέλη του έργου του Ελληνικού υπερβαίνουν τα όρια της περιοχής του και αγγίζουν τους πολίτες όλης της Αττικής. Με αυτό το πνεύμα, προχωράμε με σταθερά βήματα για την υλοποίηση του οράματός μας. Σύντομα θα ανακοινώσουμε κι άλλες συνέργειες και συνεργασίες».

Το μνημόνιο συναντίληψης

Η «Σύμβαση Εργασιών» υπογράφτηκε σε συνέχεια του από 28/07/2020 «Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας» του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της LAMDA Development, με αντικείμενο την εξειδίκευση του τρόπου και της διαδικασίας αντικατάστασης των υφιστάμενων σήμερα αθλητικών εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, στο πλαίσιο:

α) του σχεδιασμού αξιοποίησης και ανακαίνισης Ολυμπιακών και αθλητικών εν γένει εγκαταστάσεων της Αττικής, και, προέχοντος, του Μητροπολιτικού Ολυμπιακού Συγκροτήματος του ΟΑΚΑ,

β) του καθορισμού της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων υγρών αγωνισμάτων που θα κατασκευαστούν εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά,
και
γ) της σταδιακής αντικατάστασης των υφιστάμενων σήμερα εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά με χρονική αφετηρία τις πιο επείγουσες λόγω της Ολυμπιακής προετοιμασίας για το έτος 2021.

Διαβάστε επίσης...

gov4SDGs

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ελλάδα εμφανίζει σημαντική άνοδο στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς (CPI), σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας που δόθηκε την...

Επιχειρήσεις

Τo 92% των καταναλωτών στην Ελλάδα, δηλώνει πρόθυμο να αλλάξει κάποιες από τις καθημερινές του συνήθειες για να υιοθετήσει πιο βιώσιμες επιλογές στην καθημερινότητά...