Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

Καρέλιας: Οι παροχές 4 εκατ. σε υπαλλήλους και ιδρύματα, τα ιστορικά υψηλά οικονομικά αποτελέσματα και οι προκλήσεις του 2022

 

Παροχές και αυξήσεις μισθών προς τους εργαζόμενούς της, καθώς και παροχές σε φορείς και ιδρύματα, τα οποία ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η εταιρεία Καρέλιας, τη στιγμή που για το 2021 κατέγραψε τον υψηλότερο τζίρο στην ιστορία της.

Αυξήσεις μισθών

 • Όλοι οι εργαζόμενοι με μισθό πάνω από 2.501 ευρώ, θα πάρουν από 01.01.2022, στις μικτές μηνιαίες αποδοχές τους, αύξηση 4%.
 • Όλοι οι εργαζόμενοι με μισθό από 2.500 ευρώ και κάτω, θα πάρουν από 01.01.2022 στις μικτές μηνιαίες αποδοχές τους αύξηση € 100.

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις

 • Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι ανέρχεται φέτος στα € 300 καθαρά.
 • Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.500 καθαρά.
 • Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2021, θα λάβουν μία ακόμη πρόσθετη ενίσχυση € 500 καθαρά.

Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2021.

 • Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό πάνω από € 2.500 θα λάβουν μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.200 καθαρά.
 • Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό από € 1700 μέχρι € 2.499 θα λάβουν μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.650 καθαρά.
 • Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό πάνω από € 1.200 μέχρι € 1.699 θα λάβουν μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.900 καθαρά.
 • Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό κάτω από € 1.200 θα λάβουν μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 2.150 καθαρά.
 • Ο κάθε λαχνός της σημερινής ημέρας για τον καθένα από τους 40 τυχερούς, θα ανέλθει σε € 1.000 καθαρά.
 • Οικονομικές ενισχύσεις κοινωφελών φορέων

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. θα συνεχίσει το κοινωνικό της έργο με την οικονομική ενίσχυση των φορέων εκείνων που πραγματικά έχουν ανάγκη την στήριξή μας. Ειδικά για φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσό των € 850.000 τους εξής φορείς:

 1. Την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας με το ποσόν των € 130.000 εκ των οποίων € 50.000 για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη μας.
 2. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» με το ποσόν των € 100.000.
 3. Τον «Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος» με το ποσό των € 80.000.
 4. Το Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» για την πολυετή συνεισφορά του προς το παιδί, με το ποσόν το ποσόν των € 70.000, προκειμένου αυτά να διατεθούν για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων, όπως δημιουργία βιβλιοθήκης νηπίων αλλά και για την επιμόρφωση του ανθρωπίνου δυναμικού.
 5. Το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας με το ποσόν των € 50.000.
 6. Το Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ) με το ποσόν των € 50.000.
 7. Τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας με το ποσόν των € 50.000.
 8. Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) με το ποσόν των € 50.000.
 9. Τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Η Κιβωτός του Κόσμου» με το ποσόν των € 70.000.
 10. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ενίσχυση σε είδος αξίας € 200.000.

Έτσι, το συνολικό ποσό που δίδεται φέτος για αυξήσεις μισθών και έκτακτες οικονομικές παροχές προς τους εργαζομένους στην εταιρεία, αλλά και για την ενίσχυση των κοινωφελών φορέων που αναφέρονται πιο πάνω, ξεπερνά τα € 4.000.000.

Ανδρέας Καρέλιας

Το μήνυμα του Ανδρέα Καρέλια

«Σε μία περίοδο που ο κόσμος μαστίζεται από μία πρωτοφανή πανδημία, η οποία τον τελευταίο καιρό δείχνει σημάδια έντονης αναζωπύρωσης, δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό από το να σας ευχηθώ να έχετε πάνω απ’ όλα υγεία στα σπίτια σας. Η σκέψη μας είναι κοντά σε εκείνους που ταλαιπωρούνται από την πανδημία και στους συνανθρώπους μας που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα κατά τη χρονιά που πέρασε» ανέφερε ο Ανδρέας Καρέλιας στο ευχητήριο μήνυμά του.

Τα επιτεύγματα του 2021

Το 2021, παρά τις έντονες δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, η εταιρεία κατάφερε:

 • Σημαντική αύξηση του τζίρου, ο οποίος είναι ο υψηλότερος στην ιστορία της.
 • Μία αισθητά ενισχυμένη κερδοφορία, η οποία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν οι παραδοσιακά κερδοφόροι όγκοι πώλησης στα σημεία ταξιδιωτικής λιανικής και Duty Free ανέρχονταν στα επίπεδα προηγούμενων ετών.
 • Αύξηση του μεριδίου στην Ελλάδα. Νέο ρεκόρ στα τσιγάρα με ποσοστό αγοράς που προσεγγίζει το 19,5% και με την εταιρεία να έχει κατακτήσει πλέον τη δεύτερη θέση σε μερίδιο αγοράς, ενώ οριακά βελτιωμένα κινήθηκαν οι όγκοι πωλήσεων στον καπνό για στριφτό με αντίστοιχη αύξηση και του μεριδίου μας. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην Εμπορική Διεύθυνση Ελλάδος όπως και στις προωθητικές μας ομάδες για την πορεία αυτή.
 • Αύξηση, για μία ακόμη χρονιά, των διεθνών μας πωλήσεων στα τσιγάρα και στον καπνό.
 • Υψηλές αποδόσεις της θυγατρικής στην Βουλγαρία.
 • Περαιτέρω ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων, τα οποία σήμερα ξεπερνούν τα 530 εκατ. Ευρώ.

Οι προκλήσεις για το 2022

 • Αβεβαιότητα που σχετίζεται με την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον αλλά και άλλων πιθανών εξελίξεων της πανδημίας, με τον κίνδυνο νέων lockdowns.
 • Σημαντικότατες αυξήσεις στις τιμές αγοράς πρώτων και βοηθητικών υλών, οι οποίες θα πιέσουν την κερδοφορία μας.
 • Πρωτοφανή αύξηση του ενεργειακού κόστους.
 • Συνεχή πίεση στην εφοδιαστική αλυσίδα και στο κόστος μεταφοράς, τόσο στις εισαγωγές πρώτων υλών, όσο και στα έξοδα διάθεσης των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές.
 • Συνεχείς περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να επικοινωνήσουμε τα προϊόντα μας σε συνδυασμό με κατά τόπους αυξήσεις της φορολογίας καπνού.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΠΕ: Τι σημαίνει η ένταξη στη συμμαχία «eFuel Alliance» – Το στοίχημα των συνθετικών καυσίμων με μηδενικό αποτύπωμα

ΜΕΓΑ: 1.200 εορταστικά γεύματα Παραμονής Πρωτοχρονιάς σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Παπαστράτος: Το σχέδιο 5 πυλώνων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...

gov4SDGs

Περισσότεροι από 600 κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων παρέλαβαν τους μικρούς οικιακούς καφέ κάδους και ενημερώθηκαν αναλυτικά για την οικιακή συλλογή βιοαποβλήτων. Η παράδοση έγινε...