Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

Ford και HP μετατρέπουν τα απόβλητα των 3D εκτυπώσεων σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων

 

Το μέλλον της 3D εκτύπωσης στην αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να καθορίζει η Ford, η οποία σε συνεργασία με την HP, επεκτείνουν τη διάρκεια των ήδη χρησιμοποιημένων τρισδιάστατων 3D αποβλήτων και ανταλλακτικών, μετατρέποντάς τα σε εξαρτήματα αυτοκινήτων για φορτηγά Super Duty F-250, με αποτέλεσμα τη μηδαμινή παραγωγή αποβλήτων.

Η βιωσιμότητα αποτελεί προτεραιότητα και για τις δύο ηγέτιδες εταιρείες, οι οποίες, μέσω της από κοινού έρευνας, κατέληξαν σε αυτήν την καινοτόμα, φιλική προς το περιβάλλον λύση. Τα παραγόμενα από αυτή τη διαδικασία εξαρτήματα είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον χωρίς συμβιβασμούς στα πρότυπα αντοχής και ποιότητας που απαιτεί η Ford και οι πελάτες της.

Τα ανακυκλωμένα υλικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κλιπ τροφοδοσίας καυσίμου που εγκαταστάθηκαν πρώτα στα φορτηγά Super Duty F-250. Τα ανταλλακτικά έχουν καλύτερη αντοχή σε χημικούς παράγοντες και την υγρασία από τις αντίστοιχες συμβατικές εκδόσεις, είναι 7% ελαφρύτερα και κοστίζουν 10% λιγότερο. Η ερευνητική ομάδα της Ford εντόπισε 10 ακόμη κλιπ τροφοδοσίας καυσίμου σε υπάρχοντα οχήματα που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτήν την καινοτόμα τεχνολογία και να την υιοθετήσουν σε μελλοντικά μοντέλα.

«Η Ford εργάζεται με πάθος ώστε να ανακαλύπτει νέους τρόπους παραγωγής με βιώσιμα υλικά, να μειώνει τα απορρίμματα και να καθορίζει την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας», δήλωσε ο Debbie Mielewski, τεχνικός συνεργάτης της Ford, στον τομέα της Βιωσιμότητας. «Πολλές εταιρείες ανακαλύπτουν σημαντικές χρήσεις για τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης, αλλά, μαζί με την HP, είμαστε οι πρώτοι που ανακαλύψαμε μια εφαρμογή υψηλής αξίας για απόβλητα 3D εκτύπωσης που πιθανότατα θα είχαν καταλήξει στους χώρους υγειονομικής ταφής, μετατρέποντάς τα σε λειτουργικά και ανθεκτικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων».

Οι 3D εκτυπωτές της HP έχουν εξ’ αρχής σχεδιαστεί για υψηλή απόδοση, με συστήματα και διατάξεις για την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων που παράγουν και την επαναχρησιμοποίηση μεγαλύτερου ποσοστού των υλικών που έχουν τοποθετηθεί σε αυτά. Σε συνεργασία με τη Ford, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3D εκτύπωσης της HP στο Advanced Manufacturing Center της εταιρείας, η ομάδα κατέληξε σε αυτήν τη λύση που παράγει μηδενικά απόβλητα.

«Παρόλο που με την 3D εκτύπωση επιτυγχάνεται μια πιο βιώσιμη διαδικασία παραγωγής, προσπαθούμε πάντα για καλύτερα αποτελέσματα, οδηγώντας τον κλάδο μας σε νέους τρόπους μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης υλικών και εξαρτημάτων» είπε η Ellen Jackowski, Υπεύθυνη Βιωσιμότητας και Κοινωνικού Αντίκτυπου της HP. «Η συνεργασία μας με τη Ford διευρύνει τα περιβαλλοντικά οφέλη της τρισδιάστατης εκτύπωσης ακόμη περισσότερο, παρουσιάζοντας τρόπους συνεργασίας εντελώς διαφορετικών κλάδων για να κάνουμε καλύτερη χρήση των πρώτων υλών, επιτρέποντας μια νέα κυκλική οικονομία».

Από την πλευρά της, η Ford αναπτύσσει νέες εφαρμογές και χρησιμοποιεί πληθώρα διαφορετικών διαδικασιών και υλικών για τρισδιάστατη εκτύπωση, συμπεριλαμβανομένων νημάτων, άμμου, σκόνης και υγρών πολυμερισμού. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ήδη την τρισδιάστατη εκτύπωση για την παραγωγή ανταλλακτικών αυτοκινήτου μικρού όγκου καθώς και εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους εργαζόμενους στη γραμμή συναρμολόγησης, εξοικονομώντας χρόνο παραγωγής και βελτιώνοντας την ποιότητα.

Βασικός στόχος της Ford είναι να επιτύχει τη χρήση 100% βιώσιμων υλικών στα οχήματά της

«Κλειδί για την επίτευξη των στόχων μας για τη βιωσιμότητα και την επίλυση των ευρύτερων προβλημάτων της κοινωνίας είναι η συνεργασία με άλλες εταιρείες που διαθέτουν παρόμοια φιλοσοφία – δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας», δήλωσε ο Mielewski. «Με την HP, αναγνωρίσαμε το πρόβλημα των αποβλήτων, επιλύσαμε τεχνικές προκλήσεις και βρήκαμε μια λύση σε λιγότερο από ένα χρόνο, κάτι για το οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι».

Οι εταιρείες που βοήθησαν τη Ford και την HP να ολοκληρώσουν το έργο

Η SmileDirectClub, η εταιρεία προϊόντων στοματικής φροντίδας νέας γενιάς, με την πρώτη πλατφόρμα ορθοδοντικών ναρθήκων medtech, διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη εγκατάσταση συστημάτων 3D εκτύπωσης της HP στις ΗΠΑ. Το δυναμικό της εταιρείας περιλαμβάνει περισσότερους από 60 3D εκτυπωτές της HP επιτρέποντας την παραγωγή περισσότερων από 40.000 ορθοδοντικών ναρθήκων την ημέρα. Τα χρησιμοποιημένα 3D εκτυπωμένα ανταλλακτικά συλλέγονται και ανακυκλώνονται από την HP για να προστεθούν στις πρώτες ύλες της Ford. Ο παραγωγός ρητινών Lavergne, ένας μακροχρόνιος συνεργάτης ανακύκλωσης της HP, μετατρέπει αυτά τα καλούπια και απόβλητα από τους HP 3D εκτυπωτές της Ford σε ανακυκλωμένα πλαστικά pellets υψηλής ποιότητας, κατάλληλα για έγχυση. Τα pellets στη συνέχεια διαμορφώνονται σε κλιπ τροφοδοσίας καυσίμου από τον προμηθευτή της Ford ARaymond, ο οποίος σχεδιάζει και κατασκευάζει συστήματα συναρμολόγησης.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

MYTILINEOS: Η συνεργασία με την Selcoms-i και η επένδυση στα «πράσινα» καύσιμα

Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Αύξηση κερδοφορίας, ενίσχυση επενδυτικών δαπανών και νέα τεχνολογία για μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Στουρνάρας: Στα 700 δισ. ευρώ το κόστος της κλιματικής αλλαγής για την Ελλάδα

Πράσινα ομόλογα: Ρεκόρ εκδόσεων 231 δισ. δολαρίων το τρίμηνο – Τι αναφέρει η έκθεση της Moody’s

Διαβάστε επίσης...