Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

Fireathon: Η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διαχείριση κρίσεων με χρήση γεωεντοπισμού από την Bayer Hellas

 

Την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του Fireathon, ανακοίνωσε επίσημα η Bayer Hellas, ενισχύοντας τη συνεργασία της με επιλεγμένους Δήμους και Περιφέρειες στην Ελλάδα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καινοτομίας, το Fireathon –μια πρωτοβουλία κοινωνικής καινοτομίας των SciCo και SciFY- παρουσίασε τη δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Κρίσεων MCMS (Municipality Crisis Management System), το οποίο φιλοδοξεί να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, μέσα από τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, για την αντιμετώπιση κρίσεων, όπως μια φωτιά, ένας σεισμός, μια πλημύρα, ένα ατύχημα ή μια επιδημία.

Το MCMS πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διαχείριση κρίσεων από τους Δήμους και τις Aρχές Πολιτικής Προστασίας, με χρήση γεωεντοπισμού και τεχνολογιών άμεσων μηνυμάτων σε έξυπνες συσκευές.

Πώς λειτουργεί το Fireathon

Το σύστημα δίνει στο χρήστη δυνατότητες επικοινωνίας με κέντρα επιχειρήσεων (Πολιτική προστασία Δήμου, Αστυνομία, Πυροσβεστική κλπ), διαδραστικό χάρτη πραγματικού χρόνου, δυνατότητες επικοινωνίας με όλα τα κέντρα, τους εμπλεκομένους, ακόμα και τους πολίτες.

Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα οργάνωσης εθελοντών, δυνατότητα να καταχωρηθούν τα στοιχεία των ΑμΕΑ ή ασθενών που έχουν δυσκολίες στην μετακίνηση ή/και την τροφοδοσία, καθώς και την δυνατότητα ο διαχειριστής να συντονίζει από κινητή μονάδα κοντά στο πεδίο ώστε να έχει και καλύτερη εικόνα της διαχειριζόμενης κατάστασης.

Παράλληλα, το Fireathon παρουσίασε την εφαρμογή WTFire (What The Fire), η οποία είναι διαθέσιμη για IOS και Android λειτουργικά συστήματα. Η εφαρμογή  οργανώνει και εκπαιδεύει τους πολίτες, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Το WTFire διαθέτει μια σειρά από οδηγίες με αναλυτικά βήματα, όπως την προετοιμασία των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του σπιτιού για αποφυγή και αντιμετώπιση/καθυστέρηση εξάπλωσης της πυρκαγιάς, την οργάνωση διαφυγής από το σπίτι, αναλυτικά βήματα για εκκένωση του χώρου, καθώς και πολλές ακόμα χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για την κατάλληλη και έγκαιρη αυτοπροστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να παράγουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και να συνεργαστούμε με φορείς και Δήμους που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με κρίσεις. Καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι με την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία, ομάδες εθελοντών, ειδικούς επιστήμονες και εξειδικευμένους επαγγελματίες, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν την κατάρτισή τους προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες και έτσι προέκυψαν αξιοποιήσιμες, εύχρηστες και αξιόπιστες λύσεις, με γνώμονα την προστασία των πολιτών», δήλωσε ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, Γενικός Διευθυντής SciCo.

«Με το Fireathon δεν αναπτύσσουμε απλά λύσεις. Πρόκειται για ένα νέο και τολμηρό εγχείρημα που δημιουργεί γνώση και γεννά ελπίδες. Πρόκειται για μια από τις λίγες φορές που ένα project φέρνει κοντά άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους για να σχηματίσουν ομάδες που δημιουργούν σύνθετες λύσεις. Εκπαιδεύουμε και στηρίζουμε τις ομάδες στην ανάπτυξη και εξέλιξη ιδεών αλλά και σε μεθόδους και τεχνικές συνεργασίας. Το Fireathon είναι άλλη μία απόδειξη ότι μέσα από μεγάλες κρίσεις μπορούν να αναπηδήσουν νέες λύσεις, για τις οποίες συνεργάζονται ΜΚΟ, πολίτες, καινοτόμες εταιρείες», δήλωσε ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing and Social Impact Manager της SciFY.

«Είναι σπουδαίο να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και χαιρόμαστε το να βλέπουμε, καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις να υλοποιούνται τόσο γρήγορα, με χρηστικά αποτελέσματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ως παγκόσμιος ηγέτης στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας, η Bayer επενδύει σημαντικά στην καινοτομία, είτε μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης πρωτοποριακών προϊόντων και λύσεων, και μέσα από την ανοικτή συνεργασία με νεοφυείς επιχειρήσεις, ερευνητικά ιδρύματα και την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης υποστηρίζοντας την Κοινωνική Καινοτομία και δημιουργώντας νέες λύσεις που παράγουν προστιθέμενη αξία για την κοινωνία», δήλωσε η Σόνια Μουσαβερέ, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς και υπεύθυνη των Προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.

Η πιλοτική φάση του προγράμματος MCMS ξεκίνησε σε συνεργασία με επιλεγμένους Δήμους και Περιφέρειες που πλήττονται κάθε καλοκαίρι από πυρκαγιές αλλά και που αντιμετωπίζουν γενικότερα πιο συχνά προβλήματα με ακραίες καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και επιδόσεις σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG)

Grecian Air Seaplanes: Ξεκινά τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων στην Ελλάδα – Είσοδος γερμανικού fund στην ελληνική αγορά

Το success story της «Πλαστικά Θράκης»: Οι επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής που εκτίναξαν τα κέρδη κατά 905%

Διαβάστε επίσης...