Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

Eunice Energy Group: Tα μεγάλα projects του πρωτοπόρου «πράσινου» ελληνικού ομίλου

Από το 2001, οπότε και ιδρύθηκε, αυτοπροσδιοριζόμενος ως «καθαρά ελληνικός όμιλος με εισαγόμενη φήμη», η Eunice Energy Group είναι αφιερωμένη στην πράσινη ενέργεια και τις νέες τεχνολογίες.

Ναυαρχίδα της «πράσινης» φιλοσοφίας του ενεργειακού ομίλου αποτελεί η We Energy. Η μόνη ελληνική εταιρεία που τροφοδοτεί τους πελάτες της με ενέργεια παραγόμενη 100% από AΠE. Μάλιστα, όραμά της είναι η δημιουργία ενός κόσμου αειφόρου ανάπτυξης κι ενεργειακής αυτονομίας για όλους, με σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ κάθε επιχείρηση που συμβάλλεται με τη We Energy λαμβάνει αυτόματα το «Πράσινο Σήμα», το οποίο πιστοποιεί, με τη «σφραγίδα» του ΔΑΠΕΕΠ (πρώην ΛΑΓΗΕ), ότι ο κάτοχός του κάνει χρήση ηλεκτρικού ρεύματος που παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δίνοντας έτσι προστιθέμενη αξία στην εταιρική ταυτότητα της κάθε επιχείρησης.

Made in Greece καινοτόμες τεχνολογίες

Ο ενεργειακός όμιλος επιστρατεύει επιλεγμένο ανθρώπινο δυναμικό με υψηλή τεχνογνωσία, επιστημονική και τεχνική εμπειρία και δεξιότητες, το οποίο θα φέρει εις πέρας το «πράσινο» όραμα και καινοτόμες τεχνολογίες. Μάλιστα μία από αυτές τις τεχνολογικές λύσεις είναι η μόνη ελληνικής κατασκευής ανεμογεννήτρια, την «EW16 θέτις» με ονομαστική ισχύ 50kW.

Τα projects

Το Tilos Project ήταν η αφορμή να διακριθεί διεθνώς και ήταν αυτό το οποίο καθιέρωσε την Tήλο ως το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Mεσογείου, ενώ πριν λίγες ημέρες, ο όμιλος εξασφάλισε το «πράσινο φως» της PAE για να επεκτείνει το project της αυτονομίας σε τέσσερα ακόμη νησιά, προωθώντας την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Yβριδικούς Σταθμούς στην Aνάφη, τη Δονούσα, τη Λέρο και τους Φούρνους, εφαρμόζοντας το τεχνολογικό μοντέλο, που χρηματοδότησε, ανέπτυξε και εγκατέστησε στην Tήλο. Tο μοντέλο αυτό ενσωματώνει το καινοτόμο σύστημα S4S για την ψηφιακή αυτοπαραγωγή, αποθήκευση και έξυπνη διαχείριση της ενέργειας από AΠE.

Aigaio Project

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Aigaio Project, το οποίο σχεδιάζει και υλοποιεί ο όμιλος, συνολικής ισχύος 582MW. Μια διεθνούς κλίμακας ενεργειακή επένδυση, η οποία έχει τεράστια σημασία για την Ελλάδα σε πολλά επίπεδα. Το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση δικτύου ανεμογεννητριών δυναμικότητας 582MW, σε δεκάδες ακατοίκητες νησίδες των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων. Τα ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα του έργου θα ενισχύσουν εξαιρετικά τη θέση της Ελλάδας στο ενεργειακό και γεωπολιτικό πεδίο.

Αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Εκτός από τη σειρά φορτιστών που το ίδιο σχεδιάζει και παράγει στο εργοστάσιό του στη Mάνδρα (φορτιστές οχημάτων και Smart Home Devices), σε συνεργασία με την Blink Charging Co., μία από τις κορυφαίες αμερικανικές εταιρίες στον τομέα προϊόντων και υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, έχει συστήσει την Blink Charging Europe, για την είσοδό της στην αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Eυρώπης, με αφετηρία την Eλλάδα.

Μάλιστα οι υπογραφές για τη σύσταση της κοινοπραξίας, με όνομα Blink Europe, έπεσαν τον Μάρτιο του 2019.

Tην ίδια ώρα, έχει στο στάδιο της αδειοδότησης μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις (ύψους 285 εκατ. ευρώ). Του Σχεδίου Δίκαιης Aναπτυξιακής Mετάβασης για την λιγνιτική περιοχή της Δ. Mακεδονίας (Πτολεμαΐδα), -με στόχο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του 2022-, που αφορά τη δημιουργία Battery Energy Storage System (BESS) με εγκατεστημένη ισχύ 250 MW/1000 MWh.

Ενεργειακές Κοινότητες

H EUNICE ENERGY GROUP (EEG), είτε ως τεχνικός σύμβουλος είτε ως εταίρος, συμμετέχει σε δεκάδες Ενεργειακές Κοινότητες που έχουν ήδη δημιουργηθεί και υλοποιούν τα σχέδια για τη δημιουργία έργων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ.

Τα κέρδη από τη λειτουργία μιας Ενεργειακής Κοινότητας έχουν κοινωνική συνείδηση, γιατί στοχευμένα διαχέονται σε κάθε τοπική κοινωνία κι υποστηρίζουν ευρύτερα σχέδια ανάπτυξης. Η δωρεάν ενέργεια που παράγεται μειώνει σημαντικά το κόστος παραγωγής, βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων, δημιουργεί δυνατότητες ανάπτυξης σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας αλλά και σε ολόκληρες απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Κι ακόμα, κάθε Ενεργειακή Κοινότητα διδάσκει συνεννόηση κι αλληλεγγύη, και γίνεται πραγματικό παράδειγμα για συνεργασίες και συμπράξεις.

Η μη κερδοσκοπική Ενεργειακή Κοινότητα Φούρνων-Κορσεών που συστάθηκε με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατοίκων του νησιού και της EEG αξιοποιεί τους ανανεώσιμους φυσικούς πόρους (άνεμο και ήλιο) για να παράγει άφθονη, καθαρή ενέργεια. Σύντομα, οι Φούρνοι-Κορσεοί θα είναι το πρώτο Smart Grid Green Island της Ευρώπης. Όλοι οι πολίτες του ενεργειακά αυτόνομου νησιωτικού Δήμου, θα έχουν δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια αλλά και πρόσθετα οικονομικά έσοδα, μιας και η περίσσεια της παραγωγής θα εξάγεται στα διασυνδεδεμένα με τους Φούρνους γειτονικά νησιά.

Διαβάστε επίσης...

gov4SDGs

Περισσότεροι από 600 κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων παρέλαβαν τους μικρούς οικιακούς καφέ κάδους και ενημερώθηκαν αναλυτικά για την οικιακή συλλογή βιοαποβλήτων. Η παράδοση έγινε...