Από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρας μας ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στέκεται σταθερά και αδιάλειπτα δίπλα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα στήριξης ύψους 8.000.000 ευρώ, που ενισχύει τη δυναμικότητα των νοσοκομείων και θωρακίζει τη δημόσια υγεία.
Για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο βρέθηκαν οι ανάγκες της Δυτικής Αττικής και πιο συγκεκριμένα του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», στο οποίο ο Όμιλος ΕΛΠΕ πραγματοποιεί νέα προσφορά 5.500 αντιδραστηρίων, για διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Όμιλος έχει ήδη προσφέρει 4 πλήρη συστήματα μοριακής ανίχνευσης του ιού SARS CoV-2 και 20 αναπνευστήρες προηγμένης τεχνολογίας για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία «ΘΡΙΑΣΙΟ» και «ΑΤΤΙΚΟΝ».
Από την έναρξη της πανδημίας, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη αναγκών σε δομές υγείας και πρόνοιας της Δυτικής Αττικής, με τις δωρεές εξοπλισμού και αναλωσίμων προς τους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας- Ειδυλλίας και Μεγαρέων, καθώς και προς τα νοσοκομεία «ΑΤΤΙΚΟΝ», «ΘΡΙΑΣΙΟ», «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» να ανέρχονται στα 3.000.000 ευρώ.
Με αφορμή τη νέα δωρεά στο Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ», ο Σωτήρης Αναστασιάδης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ σημείωσε: «Ο αγώνας ενάντια στην πανδημία συνεχίζεται. Είναι μια μάχη που δίνεται αδιάκοπα για πάνω από ένα χρόνο. Όσο η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίπλα στην Πολιτεία και την κοινωνία, συμβάλλοντας με κάθε δυνατό τρόπο στην προστασία της δημόσιας υγείας».
Διαβάστε επίσης:
Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ
Ford και HP μετατρέπουν τα απόβλητα των 3D εκτυπώσεων σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων
MYTILINEOS: Η συνεργασία με την Selcoms-i και η επένδυση στα «πράσινα» καύσιμα
Πράσινα ομόλογα: Ρεκόρ εκδόσεων 231 δισ. δολαρίων το τρίμηνο – Τι αναφέρει η έκθεση της Moody’s
