Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

Ελαΐς-Unilever Hellas: Αποστολή ειδών ανάγκης στους πληγέντες – Επενδύσεις 1 δισ. σε Ταμείο για το κλίμα από την Unilever

 

Στο πλευρό των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, σε Εύβοια και Πελοπόννησο, η Ελαΐς-Unilever Hellas, η οποία ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που έχουν αναδειχθεί προχώρησε στην αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο αυτό παρέδωσε πάνω από 4000 κούτες απολυμαντικών & καθαριστικών για οικιακή χρήση Klinex και Seventh Generation, απορρυπαντικών ρούχων Skip, σαμπουάν και αφρόλουτρων Dove και Love Beauty and Planet και αντισηπτικών χεριών Lifebuoy και Klinex.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την στήριξη των συμπολιτών μας. Η Unilever έχει αναλάβει παγκοσμίως την δέσμευση να προστατεύσει την φύση και τα δάση μέσω συγκεκριμένων πρωτοβουλιών» σημείωσε ο Andrew Kennedy, General Manager South East Europe.

Η Ελαΐς-Unilever Hellas, δεσμεύεται να προχωρήσει σε νέες δράσεις οι οποίες θα αφορούν κυρίως στην αποκατάσταση των δασικών περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Σημειώνεται τέλος ότι η εταιρεία, ως υποστηρικτής της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή COP26 τον προσεχή Νοέμβριο, η θα ενώσει τη φωνή της με άλλους φορείς απέναντι στην κλιματική κρίση με στόχο να μην αυξηθεί η μέση παγκόσμια θερμοκρασία πάνω από 1,5° C τα επόμενα χρόνια.

Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Πριν από ένα χρόνο η εταιρεία εγκαινίασε μία σειρά από δεσμεύσεις και δράσεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, με γνώμονα τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Έτσι η εταιρεία:

  • Δεσμεύεται να πετύχει μηδενικές εκπομπές από όλα τα προϊόντα της μέχρι το 2039 – από την προμήθεια των υλικών που χρησιμοποιεί μέχρι το σημείο πώλησης των προϊόντων της.
  • Εφαρμόζει ακόμα αυστηρότερα πρότυπα για την προστασία των οικοσυστημάτων υψηλής συγκέντρωσης άνθρακα, όπως τα δάση, οι τυρφώνες και τα τροπικά δάση, και μέχρι το 2023, θα διαθέτει αλυσίδα τροφοδοσίας που δεν θα εξαρτάται από την αποψίλωση των δασών.
  • Θα δώσει σε μια νέα γενιά αγροτών και μικροκαλλιεργητών τα κατάλληλα εφόδια για την προστασία και την αναγέννηση των εδαφών και του περιβάλλοντος.
  • Θεσπίζει ένα νέο Κώδικα Αναγεννητικής Γεωργίας για όλους τους προμηθευτές της, ο οποίος θα βασίζεται στον υπάρχοντα Κώδικα Αειφόρου Γεωργίας.
  • Θα εφαρμόσει προγράμματα διαχείρισης νερού σε 100 σημεία σε περιοχές με προβλήματα ύδρευσης μέχρι το 2030, και θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία 2030 Water Resources Group για την προώθηση προγραμμάτων προστασίας των υδάτινων πόρων.
  • Οι εμπορικές επωνυμίες της Unilever θα επενδύσουν συνολικά 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε ένα νέο Ταμείο για το Κλίμα και τη Φύση, τα κονδύλια του οποίου θα χρησιμοποιηθούν τα επόμενα δέκα χρόνια για ουσιώδεις και αποφασιστικές δράσεις.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κηρύσσει όλες τις καμένες εκτάσεις αναδασωτέες – Έρχεται ο κλιματικός νόμος

Η Ελλάδα ενισχύει τη θέση της στον δείκτη ESG – Τι δείχνει έρευνα της Ernst & Young

Η πανδημία «εκτροχιάζει» τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης – Σε κατάσταση ακραίας φτώχειας 80 εκατ. άνθρωποι λόγω πανδημίας

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...