Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

bwin: Εγκαίνια στη Σαμοθράκη στα γήπεδα που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα παιδιά του νησιού

 

Στις 17 Οκτωβρίου του 2020, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες, επισκέφθηκε τη Σαμοθράκη, όπου ανεβαίνοντας στο Κάστρο της Χώρας, σε συζήτηση που είχε με τα παιδιά του ακριτικού νησιού, σημείωσε την επιθυμία τους να αποκτήσουν παιδική χαρά και ένα γήπεδο.

Κατά την επιστροφή του στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την πρόεδρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου και τα τρία γήπεδα μπήκαν αμέσως στο πρόγραμμα «Ίσες Ευκαιρίες» που «τρέχει» ο Οργανισμός για ακριτικές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Ακριβός ένα χρόνο μετά -την Τρίτη 12 Οκτωβρίου του 2021- στη βροχερή Σαμοθράκη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια τριών πλήρως ανακαινισμένων γηπέδων καθώς και των περιβαλλοντικών χώρων στο δημοτικό σχολείο Καμαριώτισσας και στο Γυμνάσιο-Λύκειο του νησιού, με τη συμβολή της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και χορηγό τη bwin.

Πριν το πρώτο κουδούνι έτοιμα τα γήπεδα

Το έργο ολοκληρώθηκε έγκαιρα, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με στόχο να προσφέρει, όχι μόνο στους μαθητές των σχολείων αλλά και σε όλα τα παιδιά και τους νέους του ακριτικού νησιού, την ευκαιρία να παίξουν, να προπονηθούν, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μπάσκετ και το βόλεϊ.

Προσφέρει, επίσης, κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν το ιδεώδες της ευγενούς άμιλλας. Στα τρία  τερέν, συνολικού εμβαδού άνω των 1.200 τ.μ., επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας, ο οποίος χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, δημιουργήθηκαν διαγραμμίσεις και εγκαταστάθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός ώστε τα γήπεδα να καταστούν και πάλι χρηστικά. Παράλληλα, καλλωπίστηκε ο προαύλιος χώρος, με στόχο οι μαθητές να παίζουν σε ένα χρωματιστό και ακόμη πιο όμορφο μέρος. Οι περίπου 250 μαθητές (στο σύνολο των 320 του νησιού) που φοιτούν τόσο στο ακριτικό Δημοτικό σχολείο όσο και στο Γυμνάσιο-Λύκειο αλλά και οι νέοι του νησιού, έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το παιχνίδι σε τρία ολοκαίνουργια και ασφαλή γήπεδα. Η έμπρακτη υποστήριξη συνεχίστηκε και στα υπόλοιπα πέντε σχολεία του νησιού (70 μαθητές).

Δωρεά επιπλέον εξοπλισμού από τη bwin

Η bwin, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», προσέφεραν τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό για να μπορούν να παίζουν όλοι οι μαθητές τα αγαπημένα τους αθλήματα. Συγκεκριμένα, δωρίστηκαν μπάλες, τέρματα, υλικά προπόνησης διαφόρων αθλημάτων, στρώματα γυμναστικής κ.α.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, ευχαρίστησε την Ένωση «Μαζί για το παιδί» και την χορηγό εταιρεία bwin, που ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών των σχολείων. Μια ανάγκη που ικανοποιήθηκε, μέσω συνεργασιών και συντονισμένων ενεργειών, μόλις ένα χρόνο μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη τον περασμένο Οκτώβριο και τη δέσμευσή του για νέες αθλητικές υποδομές, που θα φιλοξενήσουν την καθημερινή αθλητική δραστηριότητα των μαθητών, τη γνωριμία τους με τα αθλήματα, την ενδυνάμωση της αγάπης τους για την άσκηση. Μια κοινή προτεραιότητα που ανέδειξε και αυτή τη φορά, μέσα από την ανακατασκευή των τριών γηπέδων και την διάθεση αθλητικού υλικού σε τέσσερις σχολικές μονάδες και δύο κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, την αξία του έργου και την πολύτιμη προσφορά όλων όσοι κάνουν τη διαφορά, που κινεί τα νήματα και καθοδηγεί τα επόμενα βήματα προς το όφελος και την ευημερία των παιδιών και των οικογενειών τους.

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Σήμερα εδώ στην ακριτική Σαμοθράκη δίνουμε βαρύτητα στα παιδιά. Με σύμμαχο την bwin αναβαθμίζουμε τους χώρους άθλησης τους κάνοντας τους πιο φιλικούς και πιο ασφαλείς. Θέτουμε βάσεις για ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά και τους νέους σε κάθε γωνιά της χώρας μας και ειδικότερα στις  ακριτικές  περιοχές και χαιρόμαστε που η bwin είναι συνοδοιπόρος μας στο όραμα μας αυτό.»

Εκ μέρους της bwin, o Iωάννης Καποδίστριας, Managing Director, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε έναν ακόμα ακριτικό προορισμό, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι παραμένουμε πιστοί στο όραμά μας για υποστήριξη σε κοινωνικές ομάδες, σε κάθε γωνιά της χώρας. Η  bwin και η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” δημιούργησαν με μεράκι, υπερηφάνεια και αγάπη τρία νέα γήπεδα και δώρισαν αθλητικό εξοπλισμό, κατανοώντας πλήρως τη σημασία του αθλητισμού για τον τόπο και θέλοντας να δώσουμε σε όλα τα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πολλαπλά οφέλη του. Ευχαριστούμε πολύ τις Διευθύντριες των σχολείων και τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του  που διοργάνωσαν αυτή τη συγκινητική εκδήλωση. Ο αθλητισμός αποτελεί κομμάτι του DNA της bwin και η στήριξή στο έργο της Ένωσης και τον τοπικών κοινωνιών θα συνεχιστεί, προκειμένου να χτίζουμε γήπεδα και να γκρεμίζουμε τις διακρίσεις».

Από το 2020, η bwin και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», έχουν ανακατασκευάσει συνολικά πέντε γήπεδα συνολικού εμβαδού άνω των 1.800 τ.μ. σε δύο ακριτικές πόλεις στην Ελλάδα. Η βραβευμένη – στα Corporate Affairs Excellence Awards – πολυετής συνεργασία μεταξύ της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του κορυφαίου στοιχηματικού brand συμπληρώνει τέσσερα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν υλοποιηθεί δεκάδες έργα καθοριστικής σημασίας και έχουν υποστηριχθεί χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΗΡΩΝ: Ηλεκτρική ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις

Motor Oil: Οι 4 πυλώνες της «πράσινης» ενεργειακής μετάβασης

Γερμανικοί κολοσσοί στρέφονται στην «πράσινη» ενέργεια – Ζητούν από τη νέα κυβέρνηση να λάβει μέτρα

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης...