Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

British American Tobacco Hellas: Στηρίζει 500 οικογένειες – Σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα

 

Σημαντική στήριξη σε 500 οικογένειες προσφέρουν τις ημέρες αυτές η British American Tobacco Hellas και οι εργαζόμενοί της προχωρώντας σε δωρεά ρουχισμού σε ανθρώπους σε ανάγκη και, παράλληλα, συμβάλλοντας με έναν διαφορετικό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η εταιρεία, σε συνεργασία με την οργάνωση “Fabric Republic”, ανέλαβε την πρωτοβουλία να βοηθήσει ανθρώπους και οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε καινούργια ή και καθαρά ρούχα, μέσα από ένα ολοκληρωμένο και καινοτόμο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού, το οποίο στηρίζει βασικές βιοτικές ανάγκες των ανθρώπων αυτών.

Παράλληλα, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του zero waste, ο οργανισμός διαθέτει σύστημα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των υφασμάτων από τα ρούχα που δεν μπορούν πλέον να φορεθούν για τη δημιουργία πρώτης ύλης και την παραγωγή καινούργιων ρούχων. Μέσα από αυτό το έργο, υποστηρίζονται περισσότεροι από 70 φορείς που στηρίζουν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και ταυτόχρονα, υπάρχουν σημαντικά οφέλη προς το περιβάλλον.

Με την προσφορά της ΒΑΤ Hellas και των ανθρώπων της, υπολογίζεται ότι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμού 500 οικογένειες, ενώ 350 κιλά ρούχων δεν καταλήγουν στις χωματερές και 2.250 κιλά διοξείδιο του άνθρακα δεν εκλύονται στο περιβάλλον. Ειδικά την περίοδο των προηγούμενων μηνών με τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας και τον περιορισμό στις αγορές ρούχων από τους πολίτες, υπήρξε σημαντική μείωση σε προσφορές για παροχή ρούχων σε ανθρώπους σε ανάγκη.

Ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της British American Tobacco για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ, κ. Στέφανος Διανέλλος, ανέφερε: «Τέτοιες κινήσεις με κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις και με στόχο ένα Καλύτερο Αύριο για όλους, είναι εξαιρετικά σημαντικές. Τα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία έπληξαν πολύ τους ανθρώπους σε ανάγκη και θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες βοηθώντας, μαζί με τους εργαζομένους μας, στην επίλυση κάποιων από αυτά, με στόχο μια καλύτερη επόμενη μέρα.»

Η Αθηνά Πηλιτζίδου, Υπεύθυνη Προγράμματος Fabric Republic, δήλωσε: «Η υποστήριξη της BAT Hellas είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, ειδικότερα σε μια τόσο δύσκολη εποχή όπως αυτή που διανύουμε, ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας. Κάθε πρωτοβουλία, όσο μικρή ή μεγάλη, που μας οδηγεί σε ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο κόσμο μάς γεμίζει με αισιοδοξία και συμβάλλει σε μια νέα, πιο δίκαιη πραγματικότητα.»

Στήριξη ελληνικής οικονομίας και σημαντικές επενδύσεις

Η BAT Hellas προχώρησε πρόσφατα σε νέες σημαντικές επενδυτικές κινήσεις για την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε συνέχεια της πολύχρονης υποστήριξής της στη χώρα.

Κύριος άξονας των νέων επενδύσεων είναι η υψηλή τεχνολογία και η δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα αποτελεί για τον Όμιλο της British American Tobacco μια από τις σημαντικές διεθνώς αγορές, ενώ ισχυρή στήριξη στο λιανεμπόριο παρέχει η επιλογή της για ανάπτυξη του θερμαινόμενου προϊόντος καπνού glo και του προϊόντος ατμίσματος Vuse.

Η σημασία της πραγματοποίησης ενεργειών με αξία και για τους ανθρώπους της αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η εταιρεία πρόσφατα συμπλήρωσε 18 διακρίσεις σχετικά με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της, κατατάσσοντάς την σε ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

ΔΕΗ: Αναπτύσσει το δίκτυο φόρτισης ηλεκτροκίνησης – Τοποθετεί φορτιστές στα καταστήματα AB VASSILOPOULOS

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: «Ένας άθλος ακόμα» στο νοσοκομείο Βόλου

MYTILINEOS: Το στοίχημα της «πράσινης» ενέργειας και το νέο έργο στην Ισπανία

Διαβάστε επίσης...

Επιχειρήσεις

Τα βασικά μεγέθη που η SKY express σημείωσε κατά το 2022 ακολουθώντας μία επιτυχημένη πορεία που δημιουργεί αξία και για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών,...

Επιχειρήσεις

Η LEROY MERLIN συνεχίζει να στέκεται σταθερά δίπλα στην ελληνική κοινωνία και να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της #giakalo. Η εταιρεία, πιστή στο όραμα και...

Επιχειρήσεις

H P&G, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της παρουσίας του στη χώρα μας, εγκαινιάζει μια νέα εποχή στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και...