Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

AVE: Το «success story» στα οικονομικά μεγέθη και η στροφή στην ηλεκτροκίνηση

 

Η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στη χώρα, οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και οι επιμέρους συνθήκες που επικρατούν στους κλάδους δραστηριοποίησής του, δημιουργούν μία σειρά από θετικές προοπτικές για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου AVE, ο οποίος εμφάνισε κέρδη 5,12 εκατ. το 2020 (από ζημίες 15,68 το 2019).

Η διοίκηση της AVE διαθέτει τα «όπλα» για να επαναφέρει την εταιρεία σε επαναλαμβανόμενη λειτουργική κερδοφορία, και σε επίπεδο ομίλου.

H τάση επαναφοράς αποτυπώνεται και στα μεγέθη πρώτου τριμήνου (2021) με τον αντιπρόεδρο Θωμά Ρούμπα, να εκτιμά πως φέτος ο τζίρος θα ξεπεράσει τα 150 εκατ., σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή στην κερδοφορία, από το 2022, χωρίς την συμβολή έκτακτων αποτελεσμάτων.

Ηλεκτροκίνηση και είσοδος σε νέους τομείς

Τα τελευταία χρόνια, στην (πρώην) Audiovisual κινούνται μεθοδικά πάνω σε ένα πλάνο στρατηγικού σχεδιασμού, που περιλαμβάνει από την αποχώρηση από τομείς δραστηριότητας και την αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών μέχρι την στροφή και είσοδο σε νέους τομείς.

Η εισηγμένη με βασικούς μετόχους την Doson Investments (συμφερόντων των παιδιών του αείμνηστου Θεόδωρου Βαρδινογιάννη, Ιωάννη και Νίκου) με ποσοστό συμμετοχής 27,84% του μετοχικού κεφαλαίου, την Stoneman Holding (επίσης συμφερόντων μελών της οικογένειας Βαρδινογιάννη) με 35,18% και των Charonia Holdings (με 18,18%)-Αναστασία Βαρδινογιάννη (8,93%) έχει προχωρήσει σε τροποίηση (με διεύρυνση δραστηριοτήτων) του καταστατικού της.

Ενέργεια, που ως πρώτο αποτέλεσμα είχε την ενσωμάτωση της KristelCom (για το σύνολο του 2020, γεγονός που ενίσχυσε τον κύκλο εργασιών στα 142,21 εκατ. (από 87,07 εκατ.).

Η κίνηση, ωστόσο, που για παράγοντες της αγοράς μπορεί να αποδειχθεί σε…κρυφό χαρτί της AVE, είναι η είσοδος της στον τομέα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η είσοδος, σε αυτή την πολλά υποσχόμενη αγορά- που άλλωστε είναι μία από τις ισχυρότερες τάσεις διεθνώς- επιχειρείται μέσω των blinkcharging και Eunice-group. Στον συγκεκριμένο τομέα η διοίκηση της AVE επιδιώκει να κατακτήσει σημαντικό μερίδιο της εν λόγω αγοράς.

Προσφορά σε κοινωνία και περιβάλλον

Η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της AVE και η δραστηριοποίηση του ομίλου σε αυτόν τον τομέα είναι συνεχής. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούνται σταθερά δράσεις με στόχο το σεβασμό προς τους ανθρώπους, την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο της οικολογικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ο Όμιλος διατηρεί και συντηρεί μεγάλο ποσοστό πρασίνου, με πλήθος δέντρων και φυτών που προσφέρουν καθαρό αέρα και υγιεινό περιβάλλον στους επισκέπτες. Παράλληλα ενθαρρύνει την ανακύκλωση, έχοντας τοποθετήσει στους ειδικούς μπλε κάδους περιβαλλοντικά μηνύματα με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών και κυρίως των παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Κρι Κρι: Επενδύει 4,5 εκατ. στη κυκλική οικονομία – Κατασκευάζει υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής βιοαερίου και συμπαραγωγής

Bosch, Shell και Volkswagen λανσάρουν βενζίνη χαμηλής περιεκτικότητας άνθρακα

MYTILINEOS: Ισχυρά οικονομικά μεγέθη με οδηγό τις «πράσινες» επενδύσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Διαβάστε επίσης...