Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

ΑΒ Βασιλόπουλος: Πρωτοπόρος στη δωρεά τροφίμων – Γεμίζει το τραπέζι των αδύναμων κοινωνικών ομάδων

 

Με το όραμα «να είναι γεμάτο το τραπέζι κάθε ανθρώπου» και καμία μερίδα φαγητού να μην πάει χαμένη, η ΑΒ Βασιλόπουλος δημιούργησε το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης», εφαρμόζοντας πρώτη στο εγχώριο λιανεμπόριο ένα οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάς τροφίμων.

Από την έναρξη του προγράμματος, το 2013 μέχρι σήμερα, η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, έχει προσφέρει τρόφιμα αξίας 12,2 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε περισσότερα από 4 εκατ. γεύματα.

Μάλιστα, καθημερινά, συλλέγει, υγιή τρόφιμα, τα οποία έχουν καταστεί μη εμπορεύσιμα λόγω κοντινής ημερομηνίας λήξης ή λόγω ταλαιπωρημένης/χτυπημένης συσκευασίας, και τα προσφέρει σε φορείς και ΜΚΟ για ενισχύσουν το έργο τους.

«Τράπεζα Τροφίμων» – Ένας διαχρονικός εταίρος

Το 1995, ο ιδρυτής της ΑΒ Βασιλόπουλος, Γεράσιμος Βασιλόπουλος, ίδρυσε την «Τράπεζα Τροφίμων, ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας», η οποία αποτελεί διαχρονικά έναν πολύτιμο κοινωνικό σύμμαχο, το έργο του οποίου, η αλυσίδα, στηρίζει με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από τις αποθήκες της.

Με αυτόν τον τρόπο, παρέχει στήριξη σε 198 ιδρύματα και κατ’ επέκταση 23.000 συνανθρώπους μας.

«Μπορούμε» – μία καινοτόμα συνεργασία

Από τον Ιούνιο του 2013, σε συνεργασία με το «Μπορούμε», φροντίζει ώστε τα υγιή εμπορεύματά της, που αποσύρονται από το ράφι να προσφέρονται σε γειτονικούς, προς τα καταστήματα, κοινωνικούς φορείς.

Οι τοπικοί φορείς παραλαμβάνουν τα προϊόντα καθημερινά μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και τα διανέμουν άμεσα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Τοπικά και περιβαλλοντικά οφέλη

Το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης» έχει έντονο το στοιχείο της εντοπιότητας, καθώς τα τρόφιμα δίνονται μόνο σε φορείς των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι στη συνέχεια τα διανέμουν σε ανθρώπους της συγκεκριμένης περιοχής που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης. Με αυτόν τον τρόπο, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ βρίσκεται δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

Παράλληλα, υπάρχουν και περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς η σπατάλη των τροφίμων επιβαρύνει το περιβάλλον.
Τα προϊόντα που δίνονται είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους και ελέγχονται ώστε να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες ασφαλείας ανάλογα με την κατηγορία τους.

Πρόγραμμα διατροφή

Κάθε χρόνο, το ποσοστό των ανθρώπων που υποσιτίζεται ή βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας αυξάνεται. Σε αυτό το ποσοστό ανήκουν και παιδιά.

Στην προσπάθειά της να συμβάλλει στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας των παιδιών αλλά και την προώθηση της υγιεινής διατροφής, η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι Χρυσοί Δωρητές στο Πρόγραμμα «ΔΙΑτροφή», που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Μέσω του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, από το 2014 παρέχει καθημερινά ένα υγιεινό, αλλά ταυτόχρονα υψηλών προδιαγραφών γεύμα, σε μαθητές σχολείων σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα έχει προσφέρει μέσα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ 1.100.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σε 226 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

bwin(ner) στην κοινωνική προσφορά το 2020

Ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ οι δωρεές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Υγεία

Ψηφιακό Σχολείο για Όλους: Δωρεά 3.000 tablets από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Διαβάστε επίσης...

gov4SDGs

Ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής κίνησης στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια, όπου επλήγησαν από φυσικές καταστροφές (σεισμό, πυρκαγιές), επιχειρεί η Κυβέρνηση, μέσω τροπολογίας, η οποία κατατέθηκε...

Επιχειρήσεις

Η παραγωγή τσιμέντου είναι το τμήμα του κατασκευαστικού κλάδου, το οποίο είναι πιο ευάλωτο σε μακροπρόθεσμους κλιματικούς κινδύνους και αυτό λόγω των μεγάλων, άμεσων,...

gov4SDGs

Το νησί της Τήλου, για να συμμετάσχουν στην παρουσίαση του προγράμματος Just Go Zero Tilos, το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου υποδείγματος ολοκληρωμένης...

Επιχειρήσεις

Την παραγωγή υγρών καυσίμων χωρίς πετρέλαιο προωθεί ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης και της πολιτικής μείωσης των εκπομπών άνθρακα....

Επιχειρήσεις

Iσχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το 2021 ανακοίνωσε η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε στα αποτέλεσματά της η εταιρεία...

gov4SDGs

Σε 604.849.335,12 ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων που κατατέθηκαν στη δράση: «Μεταρρυθμίσεις του Συστήματος Clawback & Συμψηφισμός του με Ερευνητικές & Επενδυτικές...

Επιχειρήσεις

Σε συμφωνία με τη φινλανδική εταιρεία διύλισης και εμπορίας πετρελαίου Neste, με σκοπό τη προμήθεια «πράσινων» καυσίμων, προχώρησε η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines....

Επιχειρήσεις

Τη δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας «Πόλη με Ποδήλατα – Όμορφη Πόλη», η οποία έχει ως στόχο να ενημερώσει χιλιάδες μαθητές σχολείων πανελλαδικά, ενισχύοντας τη φιλοσοφία...