Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

ΑΒ Βασιλόπουλος: Πρωτοπόρος στη δωρεά τροφίμων – Γεμίζει το τραπέζι των αδύναμων κοινωνικών ομάδων

 

Με το όραμα «να είναι γεμάτο το τραπέζι κάθε ανθρώπου» και καμία μερίδα φαγητού να μην πάει χαμένη, η ΑΒ Βασιλόπουλος δημιούργησε το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης», εφαρμόζοντας πρώτη στο εγχώριο λιανεμπόριο ένα οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάς τροφίμων.

Από την έναρξη του προγράμματος, το 2013 μέχρι σήμερα, η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, έχει προσφέρει τρόφιμα αξίας 12,2 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε περισσότερα από 4 εκατ. γεύματα.

Μάλιστα, καθημερινά, συλλέγει, υγιή τρόφιμα, τα οποία έχουν καταστεί μη εμπορεύσιμα λόγω κοντινής ημερομηνίας λήξης ή λόγω ταλαιπωρημένης/χτυπημένης συσκευασίας, και τα προσφέρει σε φορείς και ΜΚΟ για ενισχύσουν το έργο τους.

«Τράπεζα Τροφίμων» – Ένας διαχρονικός εταίρος

Το 1995, ο ιδρυτής της ΑΒ Βασιλόπουλος, Γεράσιμος Βασιλόπουλος, ίδρυσε την «Τράπεζα Τροφίμων, ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας», η οποία αποτελεί διαχρονικά έναν πολύτιμο κοινωνικό σύμμαχο, το έργο του οποίου, η αλυσίδα, στηρίζει με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από τις αποθήκες της.

Με αυτόν τον τρόπο, παρέχει στήριξη σε 198 ιδρύματα και κατ’ επέκταση 23.000 συνανθρώπους μας.

«Μπορούμε» – μία καινοτόμα συνεργασία

Από τον Ιούνιο του 2013, σε συνεργασία με το «Μπορούμε», φροντίζει ώστε τα υγιή εμπορεύματά της, που αποσύρονται από το ράφι να προσφέρονται σε γειτονικούς, προς τα καταστήματα, κοινωνικούς φορείς.

Οι τοπικοί φορείς παραλαμβάνουν τα προϊόντα καθημερινά μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και τα διανέμουν άμεσα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Τοπικά και περιβαλλοντικά οφέλη

Το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης» έχει έντονο το στοιχείο της εντοπιότητας, καθώς τα τρόφιμα δίνονται μόνο σε φορείς των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι στη συνέχεια τα διανέμουν σε ανθρώπους της συγκεκριμένης περιοχής που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης. Με αυτόν τον τρόπο, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ βρίσκεται δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

Παράλληλα, υπάρχουν και περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς η σπατάλη των τροφίμων επιβαρύνει το περιβάλλον.
Τα προϊόντα που δίνονται είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους και ελέγχονται ώστε να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες ασφαλείας ανάλογα με την κατηγορία τους.

Πρόγραμμα διατροφή

Κάθε χρόνο, το ποσοστό των ανθρώπων που υποσιτίζεται ή βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας αυξάνεται. Σε αυτό το ποσοστό ανήκουν και παιδιά.

Στην προσπάθειά της να συμβάλλει στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας των παιδιών αλλά και την προώθηση της υγιεινής διατροφής, η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι Χρυσοί Δωρητές στο Πρόγραμμα «ΔΙΑτροφή», που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Μέσω του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, από το 2014 παρέχει καθημερινά ένα υγιεινό, αλλά ταυτόχρονα υψηλών προδιαγραφών γεύμα, σε μαθητές σχολείων σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα έχει προσφέρει μέσα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ 1.100.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σε 226 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

bwin(ner) στην κοινωνική προσφορά το 2020

Ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ οι δωρεές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Υγεία

Ψηφιακό Σχολείο για Όλους: Δωρεά 3.000 tablets από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Διαβάστε επίσης...

Επιχειρήσεις

Η 77η Γενική Συνέλευση και Εβδομάδα Βιωσιμότητας του ΟΗΕ ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή του ομίλου Enel. Η Enel θα παρουσιάσει τις θέσεις της σε...

Επιχειρήσεις

Αλλαγή σελίδας, με νέο όνομα και ριζική ανανέωση εικόνας για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με τη Διοίκηση του Ομίλου να παρουσιάζει επισήμως τη νέα εταιρική...

Οργανισμοί

Tο Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης προσκαλεί τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς στην Ελλάδα να αξιολογήσουν και να αναδείξουν τις υπεύθυνες και βιώσιμες (ESG) πρακτικές τους,...

Επιχειρήσεις

Στους 10 κορυφαίους EPC Contractors στο κόσμο, συγκαταλέγεται πλέον η MYTILINEOS, η οποία, μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), επεκτείνεται...

Επιχειρήσεις

Η AVIN, λίγες ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών που συντονίζεται από τη HELMEPA κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, ανακοινώνει τον απολογισμό της...

Επιχειρήσεις

To πρώτο διεθνές βραβείο  «Smart & Sustainable Marina» απέσπασε η Μαρίνα Φλοίσβου του ομίλου Lamda Development στον Διεθνή Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Monaco Yacht Club στις 25-26 Σεπτεμβρίου...

Επιχειρήσεις

Η ΔΕΗ blue συνεχίζει να αναπτύσσει το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών προχωρώντας σε σημαντικές συνεργασίες με ελληνικές εταιρίες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία...

Επιχειρήσεις

Πιστός στη δέσμευση του να προάγει την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παρουσίασε τις πρωτοποριακές μεθόδους για την πρόληψη και αντιμετώπιση του...