Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επιχειρήσεις

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: 110 χρόνια κοινωνικής προσφοράς, δημιουργίας και πρωτοπορίας με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο επίκεντρο

 

Έχει συνδέσει το όνομά του με τη βιομηχανική ανάπτυξη και την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, ενώ στα 110 χρόνια ιστορίας του έχει παράσχει πρωτοπόρα τεχνογνωσία στον κλάδο των δομικών υλικών τόσο εντός όσο και εκτός ελληνικών συνόρων.

Στον έναν και πλέον αιώνα ιστορίας του ο Όμιλος Ηρακλής, σε κάθε «μικρό ή μεγάλο άθλο» του έχει συνοδοιπόρο αξίες οι οποίες δημιουργούν αξία για τους εργαζόμενους του, τους συνεργάτες του, την κοινωνία και την εθνική οικονομία, σε μία προσπάθεια να χτίσει έναν κόσμο διαφορετικό, πιο ανθρώπινο, πιο «πράσινο» και πιο βιώσιμο.

Από το 1911 ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ παράγει, καινοτομεί και εξελίσσεται, ενώ μετρά πάνω από 70 χρόνια εξαγωγικής δραστηριότητας. Μάλιστα, πρωταγωνιστεί σε κάθε εμβληματικό έργο που έχει αλλάξει την όψη της χώρας και έχει αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής των πολιτών της, προσφέροντας την πρώτη ύλη για να γίνουν πραγματικότητα οι «άθλοι» του κατασκευαστικού τομέα.

Δίπλα στον άνθρωπο με ένα πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Με έμπνευση τον ίδιο τον άνθρωπο, τις αρχές που σταθερά πρεσβεύει, και με αφορμή την επέτειο των 110 χρόνων δραστηριότητάς του, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ θα εγκαινιάσει εντός του έτους ένα πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Στόχο έχει να ενισχύσει περαιτέρω την κοινωνία, να μεριμνήσει για το περιβάλλον, να ενδυναμώσει την τοπική επιχειρηματικότητα, να στηρίξει τους νέους και τα όνειρά τους, να φροντίσει για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, καθώς και να συνεισφέρει στη δημόσια υγεία.

«Το 1911 βάλαμε τα θεμέλια ενός μεγάλου οργανισμού που προσδιόρισε τη σύγχρονη βιομηχανική ιστορία της χώρας. Το 2021 τιμούμε τη σκληρή δουλειά χιλιάδων εργαζομένων και την εμπιστοσύνη συνεργατών και πελατών από όλο τον κόσμο. Τιμούμε την ιστορία ενός οργανισμού που προσαρμόστηκε στις κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων 110 ετών, αναπτύχθηκε, εκσυγχρονίστηκε και άντεξε. Δεν σταματήσαμε ποτέ να μετατρέπουμε με αποφασιστικότητα κάθε πρόκληση σε ευκαιρία, να οδηγούμε με αυτοπεποίθηση τις εξελίξεις στον κλάδο των δομικών υλικών, να αποτελούμε διαρκή πηγή πρωτοπορίας και παράγοντα ανάπτυξης. Η επετειακή αυτή χρονιά αποτελεί ευκαιρία αλλά και υποχρέωση για όλους εμάς στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, να αναδείξουμε τις αρχές τις οποίες πρεσβεύουμε και έμπρακτα υπηρετούμε: τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την καινοτομία. Αποτελεί σταθερή δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε σημαντικά στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Σήμερα, με σεβασμό στο παρελθόν μας και οδηγό το όραμά μας, συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε, να δημιουργούμε, να ξεπερνάμε τα όρια, να εμπνέουμε και εμπνεόμαστε με ένα μόνο σκοπό. Να είμαστε ο πιο πολύτιμος σύμμαχος σε κάθε έργο που αλλάζει την όψη της Ελλάδας. Να είμαστε μαζί, αρωγοί σε κάθε μικρό και μεγάλο άθλο, κάθε συμπολίτη μας. Να είμαστε μαζί, σε κάθε σου άθλο» ανέφερε ο Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με αφορμή τον εορτασμό των 110 χρόνων.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Eurolife FFH: Δημιουργεί το Athens Climate Lab και επιταχύνει το διάλογο για την κλιματική αλλαγή

Ο ΤΙΤΑΝας του τσιμέντου με το «πράσινο πρόσωπο»

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Το deal με την Ocean Winds για ανάπτυξη θαλάσσιων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης...